RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Trakk tiltale mot gjengmedlemmer

Tre menn tilknyttet gjengmiljøet i Oslo vil ikke bli straffet for å ha truet og slått til en politispaner på Furuset i 2006, til tross for at statsadvokaten tok ut tiltale i fjor.

FURUSET: Årsaken er at hovedpersonen i angrepet mot politimannen rømte til Pakistan etter skyteepisoden på Aker Brygge to uker senere, skriver VG Nett.

I snart to år har 27-åringen vært sporløst borte for norsk politi, og nylig bestemte påtalemyndigheten seg for å trekke hele tiltalen. Rettssaken var opprinnelig berammet i Oslo tingrett tirsdag.

- Vi får ikke stevnet hovedmannen, og det er vanskelig å få gjennomført rettssaken uten ham, opplyser politiadvokat Rita Parnas ved Manglerud politistasjon til VG Nett.

Forsvarerne til de to andre tiltalte i saken skal ha motsatt seg at saken ble ført for retten, dersom ikke påtalemyndigheten klarte å få fatt i den hovedtiltalte 27-åringen.

Slo til politispaner på Furuset

Angrepet skjedde på Furuset, hvor flere av de sentrale personene i B-gjengene bor og opererer til daglig.

Ifølge tiltalen skal norsk-pakistaneren ha slått den 29 år gamle politibetjenten i pannen og revet av ham solbrillene. Etterpå skal han ha kastet solbrillene på den sivilkledde politispaneren, og forsøkt å slå ham i ansiktet med knyttet neve flere ganger.

Sammen skal de tre ha forsøkt å true politibetjenten til å gi fra seg id-papirer og mobiltelefonen. De skal også ha gitt beskjed om at han måtte komme seg vekk. Politibetjenten skal da ha valgt å løpe for livet, før han tilkalte forsterkninger.

Både 27-åringen som er på rømmen i Pakistan, og 29-åringen som opprinnelig var tiltalt, er kjente medlemmer av B-gjengen. Den siste involverte er en 31 år gammel kjenning av politiet som ferdes i gjengmiljøet. To personer som var tiltalt for medvirkning til volden, skal ha forklart at politispaneren aldri identifiserte seg som politi, til tross for at det ble spurt direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere