RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tråkker i vei


Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hevder at statsråder i store biler er en myte. Selv bedyrer hun at hun tar sykkelen om morgenen.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hevder at statsråder i store biler er en myte. Selv bedyrer hun at hun tar sykkelen om morgenen.
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) tråkket flittig, mens Norges bedriftsidrettsforbund irriterte seg over sykkelmoms, da årets «Sykle til Jobben»-aksjon startet.

BLINDERN: Mandag gikk startskuddet for årets «Sykle til Jobben»-aksjon, i regi av Norges Bedriftsidrettsforbund, i Forskningsveien på Ullevål. Konseptet går ut på at kolleger konkurrerer med hverandre og andre arbeidsplasser om å være mest fysisk aktive i aksjonsperioden på cirka to måneder.

Sprek minister

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete er ambassadør for aksjonen, og åpnet det hele på sykkelsetet.

Vi skal jobbe for å få gode og sammenhengende sykkelveinett i hele landet. Det er viktig for å få folk til å sykle mer. Viktig er det også å sikre skoleveiene. Når foreldre syns skoleveien er utrygg og velger å kjøre barna, blir veien farligere. Det er en ond sirkel, sa ministeren, som blant annet hadde fått med seg stortingspolitiker Inga Marte Torkildsen, president i Norges bedriftsidrettsforbund Berit G. Nyberg, og Jeanette Roede.

Mot «sykkelmoms»

Et godt arbeidsmiljø er blant de viktigste forutsetningene for at en virksomhet lykkes. «Sykle til Jobben» gir positive ringvirkninger, og bidrar til å skape samhold og engasjement på arbeidsplassen, sier Atle Hunstad, generalsekrett i Norges Bedriftsidrettsforbund.

Både han og Navarsete mener økt fokus på sykling er viktig både for klimaet og for helsen til hver enkelt. Hunstad lar seg derfor overraske over at aksjonen er pålagt moms, til tross for at aktiviteter innenfor idretten generelt er fritatt for dette.

Vi er ikke i tvil om at flere arbeidsplasser vile tatt seg råd til å være med på aksjonen om momsen blir fjernet. Vi oppfordrer myndighetene til å behandle aksjonen som resten av norsk idrett, og fjerne momsen, sier Hunstad.

Jeg skal ta en prat med finansministeren. Det burde jo ikke koste noe mer å delta på denne aksjonen. Noen vil vel også hevde at man burde bli betalt for å sykle til jobben, sa Navarsete til applaus fra de fremmøtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere