Gå til sidens hovedinnhold

Traktorfeber på Tveita

Forvandlingen fra grå arbeidshest til grå sceneartist har skjedd uten den helt store ansiktsløftningen for Gråtass.

TVEITA: Riktignok har han fått byttet frontlyktene med et sett øyne som blunker og polert kroppen. Men stort sett er han som i gamle dager da han kom ny, blank og grå fra fabrikken i England.

At Gråtass skulle bli et slags kultfenomen og ungenes helt, hadde nok ikke konstruktøren Harry Ferguson forestilt seg.

BILDER FRA FORESTILLINGEN

Traktorfeber

Sist søndag var det rene folkevandringen til Tveten. Ikke det at de er så uvant med mye folk der på gården, men under Parkkveldene er gjerne gjennomsnittsalderen litt høyere.

Og nå kom de trillende, sittende og gående fra alle kanter av byen for å se Gråtass og de merkelige vennene hans i ganske så riktige omgivelser.

– Det er utrolig morsomt at vi på Tveten også kan gi ungene en opplevelse her på tunet, sier en travel Inger Seim som farer rundt og deler ut tepper.

Konsept

Det er Fantasi Fabrikken som har laget konseptet og forestillingen rundt den grå traktoren. Og slik beskriver de Gråtass for oss uinnvidde:

– Gråtass er også en klok liten traktor. I hans arbeidstid på gården skjedde det også noen ulykker. Han har jo ikke førerhus eller veltebøyle og det kan være skummelt hvis han velter. Men som Gråtass selv sier: «Jeg kan nok være farlig, men jeg er ikke slem, det er stor forskjell på det!»

Og ungene i hopetall koste seg med forestillingen og det fine været.

Ablegøyene til Hoggerudbrødrene gikk rett hjem. Det gjorde også Gamlefars og Grynets bestrebelser på å holde styr på tingenes tilstand.

LES FLERE SAKER FRA TVETEN GÅRD!

Raus Ole Paus på Tveten

En trubadur i parken (Finn Kalvik)

Stor stemning med Bjøro Håland i teltet

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre