RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trall for de minste


Tre små og tre store skravler i vei etter sangstund. Det er sosialt både for mor og barn, sier Susanne Dommersnes Sivertsen (t.v.) FOTO: LINE RUNDMO
Tre små og tre store skravler i vei etter sangstund. Det er sosialt både for mor og barn, sier Susanne Dommersnes Sivertsen (t.v.) FOTO: LINE RUNDMO
Hver torsdag samles de aller minste til babysang i Holmlia kirke.

HOLMLIA: Det pludres heftig fra en madrass på gulvet. Der ligger nemlig tre småtasser som nettopp har smilt og gurglet seg gjennom mange sanger.

- Her er nesa di, her er munnen din..., har diakon Reidun Kippenes sunget for de små. Mødrene til barna har trallet i vei og pekt på lubne små barnekinn og bittesmå fingre.

- Hovedpoenget er ikke å lære barna å synge, men at man skal synge for barna. Dette kan man gjøre fra de er nyklekket. Foreldrene synes det er morsomt, sier kirketjener Johnny Hagen.

For liten og stor

Hver torsdag er det babysang i Holmlia kirke fra klokken 11 til cirka 12.30 ved diakon Kippenes.

- Vi følger skolens sommerferie, så siste gang før ferien er torsdag 18. juni, forteller hun.

Babysangen er et populært ukentlig innslag i kirken, der foreldre med jevngamle barn, hovedsaklig i 0-3-årsalderen, kan møtes til en hyggestund med sang, vafler og en kaffekopp.

- Vi har vært her jevnlig hele tiden. Det er veldig koselig, sier Karin Elise Hegland og ser bort på ni måneder gamle Linnea, som setter pris på litt lunch etter all sangen.

Susanne Dommersnes Sivertsen er mamma til Marie på 11 måneder. Hun lovpriser også babysangen.

- Det er sosialt både for mor og barn. Jeg ser at jenta mi har glede av det, sier hun og får bekreftende nikk rundt bordet.

- Dette er å slå to fluer i en smekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere