*Nettavisen* Nyheter.

Trang vei lager trøbbel

Arne W. Bentzen har i likhet med andre kjørt den gamle almealleen med hjertet i halsen. Det er trangt, trangt, trangt.

BOGSTAD: – Forleden kveld så jeg en lastebil og en liten personbil som møttes her i den gamle alleen. Begge trodde nok det var plass, men det var det ikke. Resultatet var oppskrapede biler, forteller Arne W. Bentzen (Frp), tidligere medlem av bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

Flaskehals

Mens vi står ved portnerboligene rett ved Bogstad camping, er det ikke vanskelig å se at det er med nød og neppe store personbiler klarer å passere hverandre.

Noen stopper opp og rygger i enden av alleen når en buss, lastebil eller traktor dukker opp. Store snømengder gjør flaskehalsen ekstra vanskelig å passere.

Vanskelig om kvelden

– Det er spesielt vanskelig om kvelden å vite hva slags bil som kommer i andre enden og så tar man sjansen og kjører. Det oppstår hele tiden ubehagelige situasjoner på denne strekningen. Det har vært mye tungtrafikk med hundrevis av snølass til Holmenkollen, betongbiler til byggeplasser og ikke minst busstrafikk. Da er det ikke plass til andre kjøretøyer, sier Bentzen.

Skuffet over Kallmyr

Vi tar en prøvetur gjennom «alleen» og møter en personbil i sakte fart.

– Du ser det er ikke mye å gå på. Jeg kan ikke forstå hvorfor man ikke fjerner stubbene på siden av veien etter at trærne har dødd ut på grunn av almesyken. Så kunne man gjøre et foreløpig tiltak med utvidelse av veien inntil planene for en permanent utvidelse foreligger., sier Bentzen, som har henvendt seg til rådhuset med saken.

– Jeg har sendt et notat til partikollega og byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr. Der har jeg redegjort for situasjonen, men det skjer ikke noe og jeg får ikke svar. Det er skuffende. Nå håper jeg det hjelper at media tar tak i saken, for noe må gjøres før det skjer en alvorlig ulykke, sier Bentzen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag