*Nettavisen* Nyheter.

Trangt om plassen i Oslo

Det er ikke alle som har mye plass å boltre seg på i hovedstaden. I enkelte bydeler bor hver fjerde husstand på mindre enn 49 kvadratmeter. Foto: illustrasjonsfoto

I Bydel Grünerløkka og Sagene er litt over hver femte husstand under 49 kvadratmeter.

OSLO: Aller flest pinetrange boliger, finnes det i Nordre Aker. 3.748 av boligene – hele 27,5 – i bydelen er mindre enn 49 kvadratmeter, fremgår det av TNS Gallups siste tall fra undersøkelsen Forbruker og Media.

Det er med andre ord – og ikke overraskende – i de studenttunge bydelene det er trangest om plassen.

Trangt på Sagene

Studenter er trolig også med på å trekke ned snittet på boligstørrelsen i St.Hanshaugen/sentrum: 24, 6 prosent av boligene er mindre enn 49 kvadratmeter. Nesten like trangt bor man også på Grünerløkka og Sagene. Her er litt over hver femte husstand under 49 kvadratmeter.

I den motsatte enden av skalaen, er Grorud, Stovner, Nordstrand og Søndre Nordstrand. Der er så små boliger knapt å oppdrive. På Grorud og Stovner er det bare 1,59 prosent av boligene som er under 49 kvadratmeter.

Gigantisk på Vestre Aker

Men det er mange romslige boliger i byen, også. Byens største antall store boliger finnes, kanskje heller ikke overraskende, i Vestre Aker. Hver tiende innbygger her bor i bolig som er større enn 249 kvadratmeter! Ullern følger hakk i hæl; der er drøye fem prosent av boligene over 249 kvadratmeter.

Tallene sammenfaller for øvrig også godt med Oslo kommunes ensligstatistikk, som ble offentliggjort i april:

Det er aller flest aleneboende i St. Hanshaugen, Frogner, Grünerløkka, Sagene og sentrum – bydelene med flest små boliger. Samtidig er det færrest enslige i Vestre Aker, Ullern, Nordstrand og Stovner.Andel boliger mindre enn 49 kvadratmeter:

Nordre Aker: 27,5

St.Hanshaugen/Sentrum: 24,6

Sagene/Grünerløkka: 21,7

Frogner: 18,2

Gamle Oslo: 11,6

Vestre Aker: 7,1

Alna/Bjerke: 5,9

Østensjø: 5,6

Ullern: 4,8

Nordstrand: 3

Søndre Nordstrand: 1,9

Grorud/Stovner: 1,6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag