Ivar.Brynildsen@dittoslo.no"/>
RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Transportgigant ut av Groruddalen


FREMTIDEN: Bildet viser hvordan det nye lageret på Gardermoen blir.
FREMTIDEN: Bildet viser hvordan det nye lageret på Gardermoen blir. Foto: ILLUSTRASJON
Enda en av Groruddalens store transportbedrifter flytter ut. Det betyr redusert tungtrafikk på sikt.

GRORUD: Coop har sitt største lager i Østre Aker vei 264 på Grorud. I dag jobber det 330 ansatte i tilknytning til lageret på Grorud. Disse er knyttet til både lager- og kontorfunksjoner.

Del på Facebook

Bygget på Grorud huser i tillegg ansatte som jobber ved hovedkontoret i Coop Norge Handel. Til sammen er det snakk om ca. 700 ansatte som til daglig har sitt virke her. Vi snakker altså om en stor arbeidsplass i Groruddalen.

Les også: Mener truckstop er et politisk ansvar

Store trafikkmengder

– Lagerdelen skal på sikt flytte opp til Gardermoen. Dette betyr at i overkant av 200 lastebilpasseringen i døgnet vil bli flyttet med, forteller Laila Buhaug, informasjonssjef i Coop Norge.

Vi har i dag avtale med to transportører som frakter varene fra vårt lager på Grorud og ut til Coop-butikkene. Disse er ikke blant dem som må lete etter ulovlige steder å parkere i Groruddalen. Sjåførene knyttet til transportørene har tilgang til bedriftens kantine og sanitæranlegg ved enheten i Østre Aker vei 264, og bedriften har egne biloppstillingsplasser som transportører bruker både på dagtid og natt. Her kan det stå opptil 15 biler.

Seks fotballbaner

Coop Norge Handel AS har kjøpt en tomt på 200 mål på Gardermoen i Ullensaker kommune. Det er mer enn seks fotballbaner.

Det nye lageret skal erstatte dagens lager på Grorud samt importlageret på Hamar. Lageret vil også betjene en andel av faghandelssortimentet og vil derfor ha en arbeidsdeling med lageret på Langhus, forteller Buhaug.

Etter fremdriftsplanen skal nytt Østlandslager være driftsklart i 2014. Investeringsrammen er på 1,5 milliarder kroner. Byggingen starter denne måneden og alt skal være ferdig i juli 2013, med full drift i desember 2014. Antall ansatte ved full kapasitetsutnyttelse er stipulert til 250 i 2018 Antall lastebiler tømt/fylt blir 300 i døgnet

Utreder full flytting

Parallelt med arbeidet på Gardermoen er det nedsatt et eget prosjekt for å se på lokalisering av nytt hovedkontor for Coop Norge Handel og likeledes med tanke på hva som skal skje med eiendommen i Østre Aker vei 264.

Begge prosjektene er påbegynt, men det er for tidlig i prosessen til å kunne si noe nærmere om utfallet av arbeidene, avslutter Laila Buhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere