*Nettavisen* Nyheter.

Trapper ned letingen etter Sigrid

I BLINDE: Politiet leter i blinde og trapper ned letingen etter Sigrid. Hanne Kristin Rohde og Rune Instebø takker de frivillige for innsatsen. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Politiet står med svært få spor og vet ikke hvor de skal fortsette å lete etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

LETER: Karoline Møskeland og Marte Louise Helseth letter i formiddag i området rundt Lutvann. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

POLITIHUSET: På dagens pressekonferanse på politihuset på Grønland takket Rune Instebø på vegne av innsatslederne for den massive hjelpen politiet har fått i letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne.

– Siden søndag har det vært søkt vidt og bredt. Først med hunder, så bakkemannskap og helikopter. Vi vil takke alle de frivillige som har deltatt, sier Instebø.

FØLG SAKEN OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE HER

Slutter ikke å lete

Senere i dag får politiet beskjed fra Rettsmedisinsk institutt om når de vil får svar på DNA-analysene av den hvite sokken som ble funnet i Skullerudområdet. I mellomtiden trappes letingen etter Sigrid ned, rett og slett fordi politiet ikke har noen konkrete områder å lete i.

– Vi trapper ned, men det betyr ikke at vi slutter å lete, sier Hanne Kristin Rohde, leder for seksjon for volds- og sedelighetsforbrytelser.

De frivillige er nå litt i villrede på hvordan de skal fortsette letingen.

– Siden politiet nå trapper ned letingen er det veldig hektisk her, vi vet ennå ikke hva vi skal gjøre når de frivillige kommer hit klokken 17.30, sier familiens talsmann Geir Strand til dittoslo.no.

400 nye tips

I løpet av det siste døgnet har politiet mottatt ytterligere 400 tips i saken og er nå totalt oppe i 700 tips.

– Dette er bra, men det er arbeidskrevende, sier Hanne Kristin Rohde.

Politiet er sikre på at det fortsatt er personer som har beveget seg i området i det aktuelle tidsrommet som ennå ikke har meldt seg til politiet.

– Vi ber disse om å melde seg, sier Rohde.

Publikum har opplevd noen utfordringer med å komme igjennom til politiet på telefon.

– Med 400 tips i døgnet er kapasiteten sprengt på de åtte linjene våre. Det er derfor mulig å maile inn tips på post.oslo@politiet.no, sier Rohde.

Ikke meldt seg

Politiet har heller ikke fått kontakt med føreren av bilen som skal ha stått parkert utenfor barnehagen i Dalbakkveien 75 med lysene på kvart over tolv den aktuelle natta.

– Dette gjør bilen mer interessant, sier Rohde.

LES OGSÅ: – Vi skal finne Sigrid!

LES OGSÅ: – Politiet jakter seksualforbryter

LES OGSÅ: Nye funn i søket etter Sigrid (16)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag