RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trapper opp pels-jakten


 
 
Natt til fredag ble flere vindusruter knust i en pelsforretning på Majourstua, og lørdag var det en større anti-pelsdemonstrasjon i Oslo. Politiet leter nå etter de som organiserer angrepene,

Det har kommet kritikk mot manglende prioritering av etterforskningen mot pelsdyr-aksjonistene og deres terrorisering av forretninger og privatpersoner.

Organisert

Nå satser poltiiet og har tatt opp igjen flere saker fra det siste halvåret for å intensivere etterforskningen, skriver Nationen.

Sakene er overført til seksjon for organisert kriminaltitet i Oslo.

-Dette er saker som ble innmeldt som skadeverk i sin tid og ikke fikk høy prioritet. Nå går vi gjennom dem på ny, sier etterforskningsleder John Roger Lund til Nationen.

- Vårt mål er å stoppe angrepene på pelsbutikker, og å få tatt både utøverne og de som organiserer dette. Tar du en jente eller en gutt med sprayboks vil det neppe sette en stopper for aksjonene. Derfor leter vi etter dem som organiserer det hele, sier Lund.

- Jeg er veldig glad for at politiet legger trykk på denne saken, og at det er god samordning innad i politiet utansett hvor i langdet det skjer episoder der pelsdyrnærunga er involvert, sier justisminister Knut Storberget til Nationen.

Vil fortsette

Organisasjonen Dyrenes frigjøringsfront har tatt på seg skylden på flere av angrepene mot pelsbutikker i Oslo den siste tiden.I en pressemelding truet de med flere angrep:

«Vi kommer til å presse eierne av disse butikkene til de legger ned: Skifter de låsene, limer vi dem igjen. Bytter de ut vinduene, kommer vi tilbake og knuser dem på nytt. Vi kommer ikke til å gi oss før hver eneste pelsbutikk er stengt.»


Justisministeren mener man bør være imot disse aksjonene, selv om man ikke støtter pelsindustrien.

- Jeg har ingen respekt for trakassering og kriminelle handlinger. Det har ingenting med ytringsfrihet å gjøre, sier Storberget til Nationen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere