Gå til sidens hovedinnhold

Trær og skygge borte fra barna

I løpet av påskeferien ble flere trær på mystisk vis kappet ned til lik høyde som gjerdet i Hamna barnehage. Foreldre og barnehageansatte er rystet over barnas truende solinvasjon.

Langårdsløkken: Styrer Tine Selinger kan fortelle at trærne som er blitt kuttet ned, forsvant en gang i påskeferien. Dagens situasjon er at barna i barnehagen ikke får et ordentlig skyggelagt område på lekeområdet. Det er til sammen tre store trær med tolv grener, som er blitt kappet ned.

Trøtte og slitne

- Vi merker dette på barna, siden de blir mer trøtte og slitne enn normalt, sier Selinger.

Hun kan fortelle at mange foreldre reagerer svært negativt på trefellingen.
Det er ikke mulig å si hvem som står bak den drastiske handlingen, men Omsorgsbygg som drifter den kommunale barnehagen har politianmeldt saken. Roald Bjone i Omsorgsbygg forteller at han selv har sett på trestubbene.

- Vi må vurdere om vi skal få opp noen nye trær i området, fordi det er svært viktig å skape skygge på lekeplassen, sier Bjone.

Trediskusjon

Barnehagen har over lang tid vært i diskusjon med naboene i Professor Dahls gate 24 om ønsking av fjerning av trær. Naboene har ytret i brev at de ønsker lavere og færre trær inne på barnehagens område, forteller styrer Selinger. En nabo Lokalavisens utsendte snakket med, har ingen tanker om hvem det kan være som har kappet ned trærne.

Anne Grethe Kveim Svendsen er mamma til lille Jonas, og synes selv trefellinggsaken er svært uheldig.
- Det er jo så unødvendig å kutte trærne på en slik måte. Man kunne i stedet vært i kommunikasjon med barnehagen, og kommet frem til en mindre dramatisk løsning, sier hun. Hun er også redd for at barna kommer til å lide av for lange og varme sommerdage i tiden fremover.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar