*Nettavisen* Nyheter.

Trash metal på kino

Anthrax (bildet), Metallic, Slayer og Megadeth står sammen på scenen 22. juni. Oslo kino viser konserten!

Er du en av dem som digger metal, men foretrekker å sitte mens du opplever herligheten? Da har Oslo kino gode nyheter til deg.

OSLO: Mange nordmenn forbinder setningen «De fire store» med Kielland , Lie, Bjørnson og Ibsen. Andre igjen vil hevde at det dreier seg om Jokke, Raga Rockers, DumDum Boys og deLillos. Men det er altså her hjemme. Drar du ut av landet handler det nemlig om metal, eller trash metal for å være mer spesifikk.

Sier du «Big four» i det store utlandet snakker vi om Metallica, Anthrax (bildet), Slayer og Megadeth. Intet mindre.

Direkte overføring

For første gang spiller de fire beinharde gruppene på samme scene. Hele konserten direkteoverføres tirsdag 22. juni klokka 19 til Oslo Kino.

– Dette blir kanskje sommerens vakreste eventyr, og vi satser stort! Vi viser konserten i både storsalene på Colosseum og Ringen, sier Christin Berg, programdirektør i Oslo Kino.

Når de fire største innen trash metall entrer scenen, skjer det under festivalen Sonisphere i Sofia, Bulgaria. Som oppvarming til et enormt kjør fra scenen får kinoens gjester se intervjuer og scener fra konsertarenaen - alt live selvfølgelig. Dette er en unik mulighet til å se de fire bandene sammen. Fansen har i lengre tid ytret ønske om en samlet konsert med de fire store og endelig blir drømmen virkelighet!

Pils på kino

Ringen stiller med skjenkebevilling for dagen og det er derfor 18-årsaldersgrense på visningen. Dette gjelder ikke Colosseum hvor det er fri aldersgrense.

Lars Ulrich i Metallica sier følgende om denne historiske begivenheten.

– Hvem ville ha trodd at mer enn 25 år etter starten, så ville ikke bare trash metalls fire store fortsatt eksistere og være mer populære enn noensinne, men nå også spille sammen for første gang.. for en mindf***. Bring it on!

Konserten overføres til mer enn 300 europeiske kinoer. Australia, New Zealand, Sør-Afrika og Latin-Amerika er også med på moroa, mens mer enn 600 kinoer i Nord Amerika vil vise konserten direkteoverført.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.