RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trasig uten skitrasé


PÅ FJELLET: Erlend Damon Stokke fra Team Raske Gutter dro til Golsfjellet i jula, hvor han melder og greie forhold. Hjemme i Oslo er det derimot bedre forhold for vannski.
PÅ FJELLET: Erlend Damon Stokke fra Team Raske Gutter dro til Golsfjellet i jula, hvor han melder og greie forhold. Hjemme i Oslo er det derimot bedre forhold for vannski. Foto: Foto: Privat
Regn og mildt vær sørger for å avlyse og utsette skirenn i Oslo-området.

OSLO: Det tradisjonsrike Sørkedalsrennet skulle avholdes 4. januar, men er nå utsatt til 23. februar i påvente av snø og vinter.

Kunstsnøen er borte

Rennet går over 25 kilometer, og det er ikke en trasé i Oslo-området som er i nærheten av å kunne tilby en slik strekning.

Lysløypa i Sørkedalen holdt nesten stand igjennom jula, men nå har også kunstsnøen som lå i den 2,5 kilometer lange løypa smeltet vekk.

– Det er begredelige greier. Nå er løypa så dårlig at den ikke kan brukes. Hadde det vært et par minusgrader i jula kunne vi ha laget litt mer kunstsnø, men akkurat nå er ikke det mulig, sier rennleder Svein Monsen i Sørkedalen IF.

Lauritz Bergendahls Minneløp skulle etter planen gå i lysløypa, men er i år blitt avlyst på grunn av de manglende skiforholdene.

– Begynner å se mørkt ut

Det Oslo-baserte mosjonslaget Team Raske Gutter opprettet i desember en Facebook-side hvor medlemmer kan dele informasjon om gode skiforhold.

De over 2000 medlemmene har hittil måttet se bilder av snø og minusgrader fra innlandet.

– Jeg har heldigvis vært på Golsfjellet i jula hvor det har vært bra skiføre. Jeg har inntrykk av at det generelt er greie forhold i fjellområdene på Østlandet, men her i byen begynner det å se mørkt ut, sier Erlend Damon Stokke.

Han er en av grunnleggerne til Team Raske Gutter og administrator av Facebook-siden.

Håper å kunne lage snø

I slutten av uke to håper Sørkedalen IF at frosten inntar hovedstaden, slik at de kan sette snøkanonene i gang.

Da meldes det mer kulde, så da håper vi å kunne få lagt snø i lysløypa igjen. Det er veldig mange skirenn i området som har vår lysløype i reserve, så vi har leid den ut nesten hver eneste helg fremover, sier rennleder Monsen.

Snø i Maridalen

Fredag formiddag falt det snø i Maridalen, 271 meter over havet.

Det var nemlig ventet snø i dag i de høyeste strøkene – egentlig da 300–500 meter over havet, litt høyere enn der fredagens snøbilder er tatt.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere