RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Travel helg for politiet


 
  Foto: ARKIVFOTO.
Politiet på Manglerud har hatt noen hektiske dager i forbindelse med en rekke trafikkuhell.

VÅRT DISTRIKT: Lørdag formiddag var det helt kaotisk og det var mange som bulket. Vi så også at det nok en gang kom trailere fra utlandet som ikke var skodd for norske forhold, sier stasjonssjef Gro Smedsrud til Nordstrands Blad.

Ulike uhell

Av helgens ulykker nevner hun blant annet et polsk registrert vogntog, som kom kjørende på E6. Føreren ble pålagt å sette på kjettinger før han fikk lov til å kjøre videre. En bil snurret rundt på E6 i sydgående retning fredag kveld. Samme kveld snurret en annen bil rundt flere ganger og ble stående på tvers av veien i nordgående retning på omtrent samme sted. På Mortensrud kolliderte en familie med en traktor, som måkte i Kantarellen Terrasse. Traktorføreren klarte ifølge politiet ikke svingen. Familien på to voksne og et barn var oppegående, men skadet. Hun forteller også om en kvinne som kjørte ut av Liakollveien på Holmlia. Hun havnet i et tre og et gjerde, og stakk fra stedet. Politiet oppsporet henne i et hus i nærheten, og det viste seg at hun hadde drukket alkohol. Bileieren, en mann, hadde også drukket. Begge ble dermed anmeldt.

La bilen stå!

Smedsrud oppfordrer de som kan, om å la bilen stå på slike dager.

Når det er så store snøfall brøytes det ofte ikke før litt utpå dagen. Om man ikke er så god sjåfør, eller ikke er så godt skodd, bør man ikke dra ut med bil på sånne dager, sier hun og legger til at folk også må ta forholdsregler.

Husk at du skal ha god sikt ut av rutene og ta det med ro. Noen får også litt kort lunte, men det er lurt å forsøke å unngå å krangle med hverandre, sier hun og nevner en episode på Skøyenåsen.

Da en mann sa ifra at en bil sperret veien, kom en gutt og slo snøspaden i bilen hans. Mannen ble redd og rygget, men da var han uheldig å kollidere med en annen bil som kom kjørende, forteller hun.

Smedsrud legger til at det var snakk om tre gutter som stakk fra stedet, og politiet fikk etter hvert tak i dem. Det viste seg at ingen av dem hadde førerkort og at bilen hadde en begjæring om avskilting på seg.

Husk vest og trekant

Generelt må folk tenke på hvor de setter fra seg bilen. Dersom man må forlate bilen på en ugunstig plass må man sette opp varseltrekant og passe på at man ikke står i veien for blant annet plogen.

Hun oppfordrer folk til å huske på å ta på seg den gule vesten når man har vært med i et uhell.

Dette er en vest som alle skal ha og den sikrer både deg selv og andre trafikanter, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere