RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Travelt for funksjonærene


For like partier: Pål Brobekk og Aina Rennemo leverte sine stemmesedler, men hadde ikke et klart favorittparti. Sønnen Marius må vente noen år med å stemme.
For like partier: Pål Brobekk og Aina Rennemo leverte sine stemmesedler, men hadde ikke et klart favorittparti. Sønnen Marius må vente noen år med å stemme.
Språkproblemer og nye valgrutiner gjorde at valgfunksjonærene på Mortensrud hadde nok å henge fingrene i på valgdagen.

MORTENSRUd: Hei! Du skal inn i avlukket og stemme først. Det er to valg i år, husk det!

Velkomsthilsenen kommer fra Trine Dønhaug, som har lang erfaring som stemmestyrets leder. Hun gir velgerne instrukser i døra på Mortensrud skole. I år det noen endringer i valgrutinene, og noen spesielle utfordringer for valgfunksjonærene.

Språk utfordrer

Vi må passe på at det ikke går inn to og to sammen i avlukkene. For velgere som ikke er så gode i norsk, er det vanlig å prøve å gå inn med en annen. Men det er vi som skal hjelpe dem, understreker Dønhaug.

Alle som kommer inn i valglokalet blir tatt imot av en funksjonær, som gir veiledning. I år skulle man stemme først, og deretter vise legitimasjon før sedlene ble lagt i urnene. To stemmesedler og to urner var også nytt.

Det er et litt mer krevende med to valg. Noen blir til og med overrasket over at det ligger to stemmesedler her, og trenger en forklaring. Det er merkbart, ja, sier Dønhaug.

Jevn strøm

Oppmøtet er bra på Mortensrud midt på valgdagen. Jevn trafikk kommer for å stemme. Den store pågangen er først ventet til ettermiddagen. Familien Rennemo Brobekk kommer før rushtiden.

Jeg stemte nesten blankt i år, for vi har ikke fått med oss valgkampen, sier Pål Brobekk mens han ser ned på sønnen Marius, som nok har mye av skylden for farens tidsklemme.

Partiene er for like, alle vil jo ha bedre skoler og barnehager. Nå har Kristin Halvorsen lovet oss barnehageplass, og det er viktigst for oss for tiden, supplerer Aina Rennemo, som stemte i begge valgene.

Lille Marius må nok vente circa 18 år før han får gi sin egen stemme i valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere