RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tore Jazztobakk på scenen med Ost og Kjex.
Tore Jazztobakk på scenen med Ost og Kjex.

Tre år på technotronen

Klubbkulturens høyborg, The Villa, fylte tre år i helgen.

MØLLERGATA: Året er 2006. Tore "Jazztobakk" Gjedrem står bak platespillerne på sagnomsuste Panoramabar i Berlin.

På dansegulvet står kompis og Hells Kitchen-eier Emil Hesselberg, som i løpet av natten får en aha-opplevelse av de basstunge og pulserende rytmene.

Vel hjemme i Oslo sikrer de seg kjellerlokalet under den populære pizzasjappa, og ikke lenge etterpå er The Villa et faktum.

Utypisk norsk

– Da vi startet opp manglet byen en klubb som var hundre prosent dedikert til elektronisk musikk, forteller Tore "Jazztobakk" Gjedrem, som står for bookingen på klubben.

– I våre øyne har aldri klubbkulturen dødd ut, men skal du drive et nisjested som dette er du nødt til å få aksept hos folk som ikke nødvendigvis ville oppsøkt en technoklubb i utgangspunktet, sier han.

Dette fordi byen er liten, og fordi brorparten av det norske publikummet lar seg diktere av internasjonale trender.

– Tilfeldigvis blusset interessen for klubbmusikk opp ellers i Europa, paralellt med at vi startet opp. Når Richie Hawtin (britisk-canadisk technolegende, journ.anm.) lager musikk til olympiaden i Italia trenger du ikke være noen kjempebrøkregner for å forstå at dette ville spre seg til Norge, sier han.

Kuleste sjappa i byen

Og det gjorde det - mye takket være nettopp The Villa.

– Etter et års drift opplevde vi en enorm hype. Vi var plutselig den kuleste sjappa i byen, forteller Tore.

På daværende tidspunkt kunne køene glatt strekke seg bort til Hammersborg torg. Klubben kunne blant annet friste med hovedstadens mest spennende bookinger og det feteste lydanlegget i byen.

– Nå er hverdagen tilbake, og det er viktigere enn noen gang at vi ikke slækker, men er bevisste på å levere en stadig bedre klubbopplevelse, sier han.

Fem dagers feiring

Denne bevisstheten har åpenbart gitt resultater; I fjor kom klubben på 54. plass da britiske DJ Mag kåret Europas 100 beste klubber.

Nå om dagen jobber de med å klargjøre lokalene mellom Hells Kitchen og The Villa - som skal huse restaurantbaren Illegal Burger.

Men i (lang)helgen som var, unnet gutta seg en velfortjent pause for å markere tre år i hovedstaden: Fra torsdag til mandag fyltes lokalene av danseglade osloborgere.

Vi gratulerer!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere