RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre av de beste barnehagene i Vestre Aker legges ut for salg


Midtstuen barnehage ligger like ved Holmenkollen-anlegget.
Midtstuen barnehage ligger like ved Holmenkollen-anlegget. Foto: Foto: Oslo kommune
Midtstuen barnehage, Rønningen barnehage og Holmen barnehage i Bydel Vestre Aker legges ut for salg. Alle tre scorer skyhøyt over snittet i brukertilfredshet.

VESTRE AKER: – Jeg fikk beskjeden for to timer siden. Jeg er skuffet og bekymret, men jeg vet for lite foreløpig. Det jeg kan si er at vi har en fantastisk barnehage med et unikt samhold, sier FAU- og SU-leder i Midtstuen barnehage, Nicolas Hall.

Les også: Ti barnehager legges nå ut til salg

– Alvorlig redd

Midtstuen barnehage har en score på 5,58 i generell brukertilfredshet i brukerundersøkelsen, hvor snittet i Oslo er 5,15.

– Sammen med alle de ansatte har vi også en styrer som er et funn uten sidestykke. Nå er vi alvorlig redd for at vi får en flukt av pedagogiske ledere som vi har sett har skjedd i andre barnehager, sier Hall.

I Rønningen barnehage, som tidligere ble tatt ut til konkurranseutsetting, har de pedagogiske lederne sluttet og søkt seg over i andre kommunale barnehager. Årsaken er blant annet at de ved privatisering mister opparbeidete pensjonsrettigheter og usikkerhet knyttet til bemanning.

– Stråler hver dag

– Vi har altså en barnehage hvor barn og foreldre stråler hver dag, med et personale med lik fordeling av kvinner og menn. Som sagt vi er alvorlig bekymret og nå er vi i ferd med å varsle foreldre om det som har skjedd. Dette blir naturligvis tema på vårt foreldremøte 10. april, sier Hall.

I brukerundersøkelsen for Oslo er samtlige kommunale barnehager med, men kun 60 prosent av de private. Hva som er det reelle snittet for Oslo er ukjent, da de private barnehagene deltar på frivillig basis.

Åtte av barnehagene som nå skal selges til private ligger godt over snittet for det som Oslo kommune oppgir som snitt for generell brukertilfredshet.

Ti for salg og tre konkurranseutsettes

Oslo bystyre vedtok i forbindelse med behandlingen av budsjett for 2013 et forsøksprosjekt med salg og konkurranseutsetting av barnehager.

– Vi legger nå fram forslag på hvilke ti barnehager som skal selges. Det sendes også ut brev i dag til Norlandia Care Group AS med tilbud om drift av barnehagene Bjørnåsen, Frydenlund og Ospa, sier byråd for kunnskap og utdanning Anniken Hauglie (H) i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det foreslås å selge følgende barnehager i bydel Alna: Fagerholt, Lindebergstua, Smedbakken og Sørhellinga barnehage, i bydel Søndre Nordstrand barnehagene Asperud, Hauketo og Vestskrenten og i bydel Vestre Aker Holmen, Midtstuen og Rønningen barnehage. I de ti barnehagene som nå foreslås solgt går det i underkant av 600 barn.

Totalt finnes det i dag 788 barnehager i Oslo kommune, med til sammen om lag 36 000 barn.

– Kvalitet vil være viktig for kommunens valg av kjøpere til barnehagene. Jeg er opptatt av at både barn og foresatte skal oppleve et fortsatt godt og trygt barnehagetilbud, sier Anniken Hauglie. Hun understreker også at ingen ansatte vil miste jobben og at ingen barn vil miste barnehageplassen som følge av salget.

Innhenter uttalelser

Samarbeidsutvalgene og foreldrene (foreldrerådene) i de aktuelle barnehagene inviteres nå til å uttale seg om saken før en endelig avgjørelse tas i byrådet i løpet av mai.

Deretter vil barnehagene bli lagt ut for salg i løpet juni. Oppstart med nye eiere forventes å bli fra 1. januar 2015.

– Jeg er opptatt av en ryddig og forutsigbar prosess med god informasjon til ansatte og foresatte i de berørte barnehagene, understreker byråden.

Kontrakt med Norlandia Care Group AS

– Norlandia har levert inn svært gode tilbud på drift av de tre barnehagene og jeg er overbevist om at dette er en leverandør som vil videreføre det gode
barnehagetilbudet i disse tre barnehagene, sier Anniken Hauglie.

Oslo kommune vil etter planen tegne kontrakt med Norlandia i slutten av april.

Ingen ansatte vil miste jobben og ingen barn vil miste barnehageplassen som følge av at Norlandia tar over driften. Oslo kommune vil fortsatt eie barnehagen, men ikke lenger være arbeidsgiver for de ansatte. Det legges opp til at Norlandia overtar driften av barnehagene Bjørnåsen, Frydenlund og Ospa fra 1. august i år.

Les også: Ti barnehager legges nå ut til salg

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere