*Nettavisen* Nyheter.

Tre dager fylt med metal på Kjelsås

Olav Larssen og Andreas S. Hoel på utsiden av Trikkehallen.

I fjor startet Olav Larssen (18) konserten «Metal til Folket» i Trikkehallen på Kjelsås. I år har konserten blitt utvidet til en tre-dagers gratisfestival.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

KJELSÅS: - Det finnes veldig få hard rock- og metalkonserter med fri aldersgrense. Jeg startet prosjektet da jeg selv var under 18, for skal man ha noe gjort, må man gjøre det selv, sier Olav. I år har han fått med seg Andreas S. Hoel (20) på laget, og begge jobber hardt frem mot festivalen som er 19. til 21. juni på Trikkehallen.

- Vi startet arbeidet i januar, men fortsatt er det en del som gjenstår. Det er viktig for både meg og Andreas at samtlige av bandene får øvingstid og at brikkene ellers faller på plass. Men vi føler på oss at det blir bra, sier Olav.

Løftes frem i lyset

Begge gutta digger metal og alt som er hardt og tungt. De håper flere blir som dem etter tre kvelder med headbanging, dyp bass og raske riff.

- Det er viktig for oss å spre så mye forskjellig metal som mulig, samtidig som de store, klassiske bandende får sin hyllest. Folk vil på coverkvelden lørdag 20. juni få høre unge musikere spille låter fra band som Pantera, Tool, System of a Down, Metallica, Led Zeppelin, Mastodon, Lamb of God og Meshuggah, sier Olav.

Tilgjengelig

I fjor kom rundt 100 unge og voksne innom konserten i Trikkehallen. Olav mener det er viktig at årets festival er gratis og har fri aldergrense.

- Det her skal være et arrangement som er tilgjengelig for alle. Det er en av de viktigste tingene for oss, sier han.

Helg fylt til randen

Fredag sparker alternative First Violation, doom-metal-bandet Les Ténèbres og turborockerne i Aktiv Dødshjelp i gang festivalen, og den avsluttes søndag med konserter av PK, The Farmhouse Killings, Anger Management og Den store støykvartetten med Dj Dronefish, Dj Floppydisk, Bassalien, Mysticcfogginvoctator, som sørger for at hviledagen ikke holdes hellig. Og Olav Larssen vil også innta scenen, da med sitt eget coverband.Festivalinfo:

I morgen, fredag 19. juni - søndag 21. juni. Gratis inngang, rusfritt. Dørene åpner 18.00 hver dag. Arrangert av Foreningen Metal til Folket, støttet av Ungdomsrådet i bydel Nordre Aker og Trikkehallen på Kjelsås.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.