Tre fra Vålerenga – de nye

Herman Stengel (midten) og Sivert Heltne Nilsen (høyre) er ikke veldig imponert når Niklas Gunnarsson (venstre) svarer på hva som er hans favorittlag.

Herman Stengel (midten) og Sivert Heltne Nilsen (høyre) er ikke veldig imponert når Niklas Gunnarsson (venstre) svarer på hva som er hans favorittlag. Foto: Foto: Christian Haksø

Hvorfor ønsker man å spille for Vålerenga? Og hva gjør gutta på fritiden? I dag er det tre nye VIF-spillere vi har møtt ved bassengkanten.

BELEK, TYRKIA: Under Vålerengas treningsleir i Tyrkia har dittOslo intervjuet tre og tre spillere om livet i Vålerenga, på treningsleir og på fritiden. I går snakket vi med tre unge, Ali Iqbal, Fitim Kastrati og Ghayas Zahid. I dag tar vi en prat med tre nye – se hele intervjuet i videoen øverst.

VIDEO: Sterk kamp av Vålerenga mot toppserielag (se høydepunkter og mål fra kampen Diosgyor - Vålerenga)

Niklas Gunnarsson, Herman Stengel og Sivert Heltne Nilsen er alle tre nye i Vålerenga før årets sesong. Og alle tre svarer det samme på spørsmål om hvorfor de valgte Vålerenga:

– Det er en stor klubb.

Møtet med Vålerenga har heller ikke skuffet. Herman Stengel skryter spesielt av det sosiale miljøet i gruppa.

– Du kan være med alle gutta og ha det hyggelig. Jeg kan være med Berre og ha det hyggelig med ham, selv om han er 20 år eldre enn meg, sier Stengel.

Snorking og hovering

Sivert Heltne Nilsen og Niklas Gunnarsson er romkamerater under treningsleiren. Førstnevnte kan melde om mye snorking fra nabosenga, uten å få mye forståelse fra Gunnarsson av den grunn.

– Så lenge jeg har levd, har jeg aldri fått noen klager på snorking, men akkurat nå snorker jeg visst plutselig helt sykt, sier han.

Men det er ikke snorkingen som har gjort at Sivert Heltne Nilsen av og til lenger etter enerom.

– Jeg hadde lyst på enerom i forigårs. Da tapte jeg i kort mot Niklas, og han var SÅ stolt. Det irriterte meg skikkelig, sier Heltne Nilsen.

Se høydepunkter fra Vålerengas første treningskamp i Tyrkia her!

Se alle Vålerengas tre treningskamper så langt i 2014 i opptak

FIFA og kaféliv

Kortspill, bowling og bordtennis er viktige fritidsaktiviteter når VIF-gutta er på treningsleir. Hjemme går det i litt andre ting.

– Jeg har blitt veldig god i FIFA. Men når sommeren kommer må jeg bli med Niklas litt mer ut på kafé, sier Stengel.

Gunnarsson har nemlig funnet seg godt til rette på Grünerløkka, der både han og Heltne Nilsen bor.

– Jeg prøver å få med gutta og integrere dem litt i kafémiljøet og møte folk, sier han.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst i artikkelen!

Les også: Dagbok fra Vålerengas treningsleir i Tyrkia

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag