Gå til sidens hovedinnhold

Tre ganger hole-in-one

Oddsen for at en amatør skal slå hole-in-one er 5000 til 1. Tre på en time er opp i milliardene, men det skjedde likevel i Groruddalen Golfklubb.

Vestli: Det var en sensasjon som utspilte seg på golfbanen til Groruddalen golfklubb på Vestli forleden. Tre forskjellige personer, hvorav to medlemmer, hadde tatt frem golfkøllene og vandret ut på banen. I løpet av en time slo de det ene hole-in-one slaget etter det andre. Andrew Katcher fra Golf Digest anslår oddesen for at en amatørgolfer skal slå hole-in-one til 5000 til 1. Sjansen for at tre amatører skal slå HIO på en og samme time er uvisst, men det ligger i milliardene i hvert fall.
Jeg har aldri opplevd liknende. Vanligvis har vi mellom åtte og ti hole-in-one på en sesong. Jeg har hørt om to på samme dag, men dette er helt spesielt, sier Arne Giving, daglig leder i Groruddalen Golfklubb.

Spilt golf siden mai

Vibeke Nordanger fra Skullerud fikk kortet sitt i mai i Nittedal, og var ute å spilte en gjesterunde sammen med en kollega. Hun klinte til på førstehullet som er 123 meter langt.
Min kollega og jeg er like ferske begge to, vi tok kortet sammen i mai, og vi skjønte ikke så mye med en gang. Jeg trodde ballen hadde forsvunnet og ga til slutt opp å lete etter den, sier hun. Spillet fortsatte og da neste dame skulle putte, tittet hun ned i hullet, for deretter å snu seg til Vibeke Nordanger.
Hun spurte hvilken ball jeg hadde spilt med egentlig, for der lå den. Jeg hadde jo ikke tenkt på å lete etter ballen i hullet, ler Nordanger. Hun har allerede rukket å erte slekta litt. For ingen av dem har noensinne slått en hole-in-one før, selv om de har spilt golf i 10-15 år.
Du er vel det man kan kalle et naturtalent du da? Hole-in-one etter to måneders spill.
Jeg vil vel heller kalle det flaks. Verken jeg eller kollegaen min skjønte helt at det var en så big deal, men det er jo veldig moro da.

Rimelig blid

Like før og like etter Vibekes lykketreff hadde henholdsvis Pål Østlie og Helge A. Løkke sørget for å gjøre den store bragden. Pål Østlie fra Stovner slo hole-in-one på hull 3 som er 175 meter. Som avslutning på den begivenhetsrike timen slo Løkke fra Kalbakken ballen 143 meter av gårde rett i hull 2. Begge har medlemskap i Groruddalen golfklubb, og har spilt i henholdsvis 4-5 år og 8-9 år.
Jeg vil si jeg var rimelig blid da jeg så ballen trille ned i hullet. Først tenkte jeg at dette blir et bra slag, men så trillet ballen bare nærmere og nærmere hullet, før den til slutt datt nedi, forteller Østlie. Han var ute å spilte med kona, en kollega og en kamerat.
Jeg må si jeg håper de er litt misunnelig på meg nå, humrer han. Løkke hadde ikke muligheten til å se ballen trille nedi hullet, så han gikk å tittet seg litt om før han omsider måtte kikke nedi.
Jeg så ikke ballen da jeg kom til greenen, og da måtte jeg jo titte nedi, og der lå den. Det var naturligvis veldig moro, sier Løkke.
Nå kan alle tre glede seg til moroturnering med hole-in-one klubben på slutten av sesongen der de for eksempel kan kle seg i t-skjortene som Norges Golfforbund sender til alle som slår hole-in-one.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv