Gå til sidens hovedinnhold

Tre generasjoner på parketten

På Kirkenær Ballettskole trener Ingvill Lyche, Anne Cecilie Lyche Bondy og Helene (5) og Emilie (3) Bondy. De er mor, datter og barnebarn.

SMESTAD: – Det er litt festlig, men slik er det altså, smiler mormor Ingvill Lyche. Hun trener nå pilates på Kirkenær Ballettskole etter å ha vært aktiv med jazzballett på samme skole som ung.

– Pilates kan jeg anbefale på det varmeste. Jeg har rett og slett lært å puste. Det gir meg masse energi og er en god kombinasjon med friluftsliv, sier Lyche.

– Midt i blinken

Datteren Anne Cecilie var også innom ballettskolen et semester som 19-åring. I 2005 var hun tilbake.

– Jeg hadde lett en stund etter denne typen trening som kunne kombineres med det å ha små barn. På Kirkenær Ballettskole, til stor glede, fant jeg endelig det jeg søkte etter, sier hun.

Døtrene Helene (5) og Emilie (3) stortrives med klassisk ballett og partiet «Stor+liten». På dette partiet kan barna ha med seg en voksen.

– Det er gøy! sier Helene, som for anledningen har tatt på seg en rosa ballettdrakt. Det har også lillesøster Emilie med matchende rosa ballettsko.

– Du må virkelig få med at det er så hyggelig å trene her. Det er det virkelig. Vi stortrives, alle sammen, sier Lyche Bondy.

– Lykkelig!

Mandag var det semesterstart på Kirkenær Ballettskole, som nå ledes av Siri Frømyr. Hun innrømmer at hun har noen sommerfugler i magen, men gleder seg aller mest.

– Det har vært og er fantastisk gøy. Jeg angrer ikke på at jeg turte å satse. Dette var helt, helt riktig, sier Frømyr.

Antall påmeldte til de ulike klassene er doblet siden forrige semester. Og tilbakemeldingene er mange og positive.

– Jeg stortrives med dette og møter så mange hyggelig mennesker. Før jul hadde vi en svært vellykket juleforestilling hvor alle klassene var med på scenen. Etterpå kom Jorunn Kirkenær opp til meg og skrøt av det hun hadde sett. Hun var veldig fornøyd og det gjorde meg lykkelig, sier Frømyr.For mer infomasjon se: www.barneballett.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar