RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

André Ellefsen er strålende fornøyd med leirplass på Hudøy i år.
André Ellefsen er strålende fornøyd med leirplass på Hudøy i år. Foto: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Tre grep unna «rockedrømmen»

Er du mellom 10 og 17 år og har lyst til å spille i band, kan sommerferien være redninga. For femte år på rad arangerer André Ellefsen Musikkcamp for ungdom.

SAGENE: – Kan du tre grep på gitaren, kan du gå rett inn i band. Der kan du lære tre nye, sier André Ellefsen smilende.

Siden 2005 har Ellefsen arrangert Musikkcamp, en musikkleir for barn og unge. Leirene har vært arrangert både sommer og vinter ulike steder på østlandet. I sommer er Hudøy fast tilholdssted for musikkglad ungdom.

– Hudøy er jo et fantastisk flott område med mulighet for både bading, fisking og andre uteaktiviteter. Vi skal ha to camper rett ved hverandre og har totalt plass til 64 deltakere, forteller primus motor Ellefsen.

Tett samhold

Han er opptatt av at ungdom får et helt spesielt samhold av å spille i band sammen, noe han gang på gang ser beviset på under Musikkcamp.

– Mange har funnet så god tone at de har starta band sammen etter endt leir. Samarbeidet blir så utrolig mye tettere enn ved mange andre aktiviteter. I et band får alle sin rolle og alle er avhengige av hverandre. Det er ikke like merkbart hvis du skulker unna fotballen en dag, men er bassisten borte fra øving er det krise!

Kommer fra hele landet

Sommerens Musikkcamp er delt inn i to puljer. Mens uke 29 er beregnet for unge i alderen 10 til 14 år, er uke 33 for dem i alderen 15 til 17. Ellefsen kan fortelle at han allerede har fått mange henvendelser fra foreldre langt utenfor bygrensa.

– Vi har fått forespørsler fra foreldre i hele Norge, og vi tar imot alle sammen. Det er ikke alle barn og unge som har like mye å gjøre hele sommeren, men her har de en god mulighet til å finne nye venner og ha det gøy sammen.

Etter tre dagers øving på instrumenter med egne instruktører, blir ungdommene satt sammen i band. Med intens øving og 4 økter om dagen, kan leiren avsluttes med en forrykende konsert.

Enormt engasjement

– Jeg blir alltid overraska over engasjementet og stå-på-vilja til ungdommene som er med. De gir seg ikke før det sitter godt, og selv om det kanskje ikke virker sånn i begynnelsen, kommer de alltid i mål. Det er deilig å se den begeistringen og gleden de får ved å stå på en scene. De får virkelig utfordra seg selv gjennom musikken!

– Er det noen gjengangere i låtene de spør om å få lære?

– Det er stort sett låter med kjente og enkle gitarriff. «Smoke on the Water» er for eksemplet en klassiker. Men den låta som er aller mest populær er nok «Forelska i lærer'n», ler Ellefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere