Tre innbrakt etter skyteepisode i Oslo

Politiet er på plass i Heimdalsgata der det skal ha blitt avfyrt skudd søndag formiddag.

Politiet er på plass i Heimdalsgata der det skal ha blitt avfyrt skudd søndag formiddag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Politiet har innbrakt tre personer etter at det ble avfyrt flere skudd på Grønland i Oslo. Ingen personer kom til skade.

11.01.15 18:45

– Vi har tatt kontroll på tre personer. De satt i en bil like ved butikken. Og vi mener vi kan koble dem til hendelsen. Derfor vil vi nå snakke med dem, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at de innbrakte mennene ikke har fått noen formell status ennå.

Politiet meldte ved 10.45-tiden at de rykket ut etter meldinger om høye smell fra Heimdalsgata på Grønland. Smellene viste seg å være skudd.

Bekrefter skudd

– Vi har funnet spor som kan bekrefte at det er avfyrt skudd på stedet. De sporene sikrer vi nå, samtidig søker vi etter en person som har løpt fra stedet, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege til VG.

Politiets innsatsleder Geir Rye sier til VG at vitner har fortalt at de hørte tre smell. Han forteller videre at politiet har sikret seg spor, men han ønsker ikke å utdype hvilke spor det er snakk om

Håndvåpen

Politiet opplyste etter skuddene at de søkte etter en mann som ble sett gående fra stedet. Mannen gikk fra Heimdalsgata iført sort parkas, hvite joggesko, mørke dongeri og grå lue.

– Det var en person som skjøt bortover Heimdalsgata på Grønland. Jeg så ikke hva han skjøt på, men jeg så at han hadde et håndvåpen og hørte tre skudd. Deretter la han på flukt, sier en person som var vitne til hendelsen, til Dagbladet.

– Vi fikk melding om at det var hørt noen smell fra Heimdalsgata. Vi var raskt på stedet, for først å søke etter eventuelt skadde personer, men det har vi ikke funnet, sier Ege.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 10.26. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.