*Nettavisen* Nyheter.

Tre kjappe ga tre poeng

Kjelsås slet lenge med å få det til mot nyopprykkede Finnsnes, men tre kjappe mål etter pause holdt til seier.

GREFSEN: Kjelsås var klare favoritter i serieåpningen på Grefsen stadion, da de tok imot nyopprykkede Finnsnes. Men selv etter en rekke strake seire i treningskampene, slet de blå med å få til spillet sitt mot det hardtkjempende laget fra nord.

Se høydepunkter fra kampen i vinduet øverst i artikkelen!

Simen Stamsø Møller var mandag tilbake i Kjelsås-drakta etter et par år på høyere nivå Den storvokste spissen var nær scoring ved et par anledninger i første omgang, begge ganger etter forarbeid av kvikke Stian Pettersen

Finnsnes var imidlertid fullt på høyde, og Bjørn Johansens gutter holdt på å ta en overraskende ledelse, da de fikk avsluttet flere ganger etter en corner. Det sto imidlertid 0-0 til pause.

Rask respons

Det er uvisst hva som ble sagt i de to garderobene i pausen, men det må ha hatt en effekt. I løpet av de ti første minuttene av andre omgang, scoret Kjelsås nemlig tre ganger.

Mishel Bilibashi sendte hjemmelaget i ledelsen med et godt langskudd, etter å ha plukket opp en Finnsnes-klarering. Like etter var Espen Frøystveit frempå med et nytt langskudd. Kjelsås-kapteinen plasserte ballen elegant i hjørnet til 2-0.

Til slutt skulle Stian Pettersen endelig få utnyttet farten sin til fulle. Kjelsås’ nummer ti vant ballen på midten, satte fart forbi alt og alle og satte inn tredjemålet for hjemmelaget.

Les også: Intervju med Kjelsås-trener Eivind kampen før sesongen

Straffemål

Med tre kjappe mål til forhåndsfavoritten, var kampen i realiteten avgjort. Men Finnsnes ga seg ikke. Like etter Kjelsås’ trippel, ble Lars Martin Andreassen felt på vei mot mål. Finnsnes fikk straffe, og Kjelsås var nok litt heldige som fikk beholde elleve mann på banen.

Hell kunne uansett ikke hindre at Jonas Simonsen reduserte til 1-3 fra straffemerket og tente et lite håp hos bortelaget.

Det skulle imidlertid bli med håpet. Etter et forrykende åpningskvarter, ble resten av andre omgang en heller døsig affære. Kjelsås kunne kontrollere kampen inn til 3-1-seier, i en kamp der både sola og resultatet varmet mer enn spillet.

Skrudde opp et knepp

Poengene var også beholdningen for Simen Møller, som konstaterer at det holdt med én god periode for å sikre seier i serieåpningen.

– Veldig deilig. Vi blir enige om i pausen at vi skal trøkke på litt mer, og da skrur vi opp et knepp. Men jeg synes vi skulle holdt oss der, for vi slipper oss litt nedpå igjen. Men det holdt, sier Møller til dittOslo etter kampen.

Møller har scoret på bestilling for Kjelsås tidligere. I sin re-debut måtte han imidlertid gå målløs av banen.

– Jeg snubla på én meter der, men det kommer, forsikrer Møller.

Neste hjemmekamp for Kjelsås er Nordre Aker-derbyet mot Skeid 3. mai. Kjelsås var sterkest da lagene møttes i treningskamp i mars. Nå er det nye muligheter til å bli best i bydelen.

Kjente fjes i studio

Cmore-kommentator Per-Jarle Heggelund kjørte fra Stockholm for å kommentere mandagens kamp og han fikk besøk av flere gjester underveis. Se høydepunkter i videovinduet øverst!

I videoen nedenfor kan du dessuten se pauseintervjuer med Frode Lia, Sven Bisgaard Sundet, Thomas Magnussen og Espen Ween.

Ønsker du å se hele sendingen i opptak, kan du gjøre det her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag