*Nettavisen* Nyheter.

Tre nye sandvolleyballbaner

B1. SAMLET: Fv: Jacob Karlsen, Ellen Feen (Styremedlem Oslo Volley), Christian Hellum Bye, Nils H. Harnes, Steffen Habberstad Lundeby, Vetle Harnes, Olav Bragnes, Trym Tveito, Hans Iben Dobloug Høidahl, Mathias Krog Sandal, Knut Nøst Bergem, Simon Yri Øystese og Arne B. Larsen. Foran: Andreas Raastad. FOTO: Helle Køber Foto: Foto: Helle Køber

Oslo Volley mottok 200.000 kroner i støtte av Sparebankstiftelsen DNB. Pengene går til tre nye sandvolleyballbaner på Nordseter.

Klikk på bildet for å forstørre.

B3. OVERREKKELSE: Nils Harnes, nestleder i Oslo Volley og Arne B. Larsen, på vegne av Sparebankstiftelsen DNB. FOTO: Helle Køber Foto: Foto: Helle Køber

Klikk på bildet for å forstørre.

B2. SKISSER: Slik vil sandvolleyballbanene se ut. FOTO: Adm. Nils Harnes. (Tilsendt av Nils Harnes). Foto: Foto: Adm. Nils Harnes

NORDSTRAND: – Det er en gammel grusbane, like ved Nordseter skole, denne blir ikke brukt. For ett år siden kom jeg på ideen om at vi kunne bygge nye sandvolleyballbaner der. Oslo Volley søkte om byggetillatelse, og det har vi fått, sier Nils Harnes, nestleder i Oslo Volley.

Bydel Nordstrand var positive til søknaden om nye sandvolleyballbaner. I tillegg til søknad i bydelen, søkte Oslo Volley også støtte fra Sparestiftelsen DNB.

– Det var full jubel, da jeg fikk vite at vi fikk støtte fra Sparestiftelsen. Dette er moro. Alt i alt har det bare tatt ett år å få klarert byggingen av de tre banene og få økonomisk støtte. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så raskt, sier Harnes.

Les også: Nye Nordseter blir Oslos største grunnskole

Ferdig til sommeren

Hensikten med de nye sandvolleyballbanene, er at Oslo Volley skal kunne trene mer utendørs. Og at prosjektet skal være med på å øke interessen rundt volleyball.

– Vi kommer til å sette opp våre egne tider, og resten av tiden skal banene være åpne for allmennheten. Vi ønsker å få flere til å spille volleyball. Det eksister en utendørs sandvolleyballbane på Bråten. Denne banen tiltrekker seg ungdom, som ikke nødvendigvis holder på med organisert idrett. Vi håper de nye banene på Nordseter skaper samme trend, sier Harnes.

Oslo Volley håper og få sandvolleyballbanene ferdig sommeren 2013. Prosjektet vil til sammen koste nærmere 500.000 kroner. De resterende 300.000 kronene, vil Oslo Volley tjene inn, på dugnadsarbeid.

For allmennheten

– Dette skal primært være for barn, og unge. Vi håper mange kan ha glede av sandvolleyballbanene, og at de skal kunne brukes av alle, sier Arne B. Larsen, banksjef på DNB Sæter på vegne av Sparebankstiftelsen DNB.

Oslo Volleys søknad om støtte, hos Sparebankstiftelsen DNB, ble plukket ut blant trettifem andre søknader. Av disse trettifem, var det fire andre prosjekter, som også fikk støtte.

Les også: Oslo Volley vant kongepokalen

Flere tilbud

– Det er veldig flott, at vi får flere tilbud. Og det er utrolig mye penger vi har fått i støtte, sier Mathias Krog (15) volleyballspiller, på Oslo Volleys U-15 lag.

Juniorspillerne i Oslo Volley hadde trening i gymsalen på Kastellet skole like før overrekkelsen.

– Vi er klare for å hjelpe til med dugnadsarbeidet som må til for å få banene ferdig. Vi kommer til å bruke sandvolleyballbanene mye, sier Knut Nøst Bergem (14), volleyballspiller på Oslo Volleys U-15 lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag