Tre omkommet, flere skadd

Det var kaotiske tilstander ved Sjursøya/Ormsund etter at et godstog sporet av og gjorde stor skade. Tre mennesker er bekreftet omkommet.

SJURSØYA/ORMSUND: Et godstog kolliderte ved Sjursøya/Ormsund under dramatiske omstendigheter.

LES OGSÅ: – Hørte et brak

Oslo politidistrikt fikk kl. 13.15 melding om en togulykke på Sjursøya, ved skur 75 og 92.

Store politistyrker ble umiddelbart sendt til stedet, der det ble iverksatt et omfattende redningsarbeid.

LES OGSÅ: Vond dag for CargoNet

Tre personer er bekreftet omkommet.

Tre andre er hardt skadd og fraktet til Ullevål universitetssykehus, mens én person er fraktet til Legevakten med lettere skader.

Finn Belle ved Operasjonssentralen opplyser til Nordstrands Blad onsdag ettermiddag at de foreløpig ikke vet noe om årsaken til ulykken.

– Vi konsentrerer oss om redningsaksjonen. Det eneste vi vet er at et godstog sporet av og kom i høy hastighet der hvor rampen kommer ned på Sjursøya, sier han.

Ifølge Jernbaneverket har et tog kommet i bevegelse av seg selv.

– 450 meter med godsvogner har begynt å kjøre av seg selv. Disse har rast nedover skinnene fra Alnabru til Sjursøya, opplyser Arvid Bårdstua, pressevakt i Jernbaneverket, til Dagbladet.

Rundt klokken 16.30 lette politiet med hunder i ruinene på land. Dykkere var i vannet. To kranbiler ventet på å få toget opp på land.

Det luktet sterkt av brent jern på ulykkesstedet.

Det var mange havnearbeidere som var vitne til ulykken. Disse var sterkt preget at det som var skjedd, og ble avhørt av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag