Gå til sidens hovedinnhold

Tre søppelbøtter, takk!

Fra og med 1. oktober innføres kildesortering i 17.000 utvalgte husstander, fordelt på flere bydeler. Alna, Bjerke og Grorud er tre av dem.

GRORUDDALEN: Det skal fortsatt skilles ut papir og papp, og returpunktene for glass skal stå. Men det er det vi nå har i avfallsbeholderen (søppelbøtta) i kjøkkenbenken, det skal skje noe med. Her må det finnes plass til tre poser.

– Hver husholdning får ved oppstart utlevert blå poser til sortering av plastemballasje og grønne poser til sortering av matavfall. I tillegg skal man sortere det som er igjen av restavfall. Da kan man bruke en vrengt handlepose som skiller seg klart fra de grønne og blå posene, sier Bente Flygansvær.

Hun er Renovasjonsetatens (REN) prosjektleder for utvidet kildesortering i Oslo.

Alle tre posene skal i avfallsbeholderen du bruker i dag. Matavfallet skal gi biogass og plasten kan gjenvinnes. Resten skal gå til den store forbrenningsovnen.

I dag går matavfallet til forbrenning med energigjenvinning. På denne måten får vi ingen nytte av næringsstoffene i matavfallet. Nå vil REN utnytte energien i matavfallet bedre og redusere utslipp av CO2.

- Det gjør vi ved å levere avfallet til anlegg hvor vi kan produsere biogass som kan brukes som drivstoff til busser og annet kjøretøy. Samtidig kan vi også produsere miljøvennlig biogjødsel, opplyser Flygansvær.

I løpet av 2011 skal hele Oslo kildesortere plastemballasje og matavfall.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot