*Nettavisen* Nyheter.

Tre tatt for fyllekjøring

  Foto: Illustrasjonsfoto

Tiden før jul pleier å være høysesong for fyllekjøring. I helgen tok Manglerudpolitiet tre.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Søndag morgen fikk politiet melding om at en mann forsøkte å parkere en bil i Smedstusvingen på Ekeberg. Innen han var ferdig med forsøket, var politiet på plass, og det var fort å registrere at den 37 år gamle føreren ikke var edru. Bilen var også uten skilter.Mannen, som ikke er hjemmehørende i distriktet, ble kjørt sentralarresten.

Neste melding kom midt på formiddagen søndag. Innover E6 kjørte en bil svært vinglete, og medtrafikkanter meldte om flere nestenuhell.

En patrulje fra Manglerud fikk en kontakt med bilen ved Bryn senter, men klarte først å få stoppet den på Grefsen.

Den 60 år gamle føreren ble betegnet som meget beruset.

Og så søndag kveld kom det melding om en bil innover E6 som muligens kunne knyttes til et tyveri i Follo politidistrikt.

Bilen ble stoppet i Kværnerbyen av en Manglerud-patrulje. Det var to personer i bilen, østeuropeere på h.h.v. 23 og 45 år. Føreren var beruset og hadde kniv. Det ble også funnet en stjålet sykkel i bilen. Begge mennene ble pågrepet.Av andre saker fra Manglerud-politiets logg kan nevnes:

Bensin-stikk

MORTENSRUD: Fredag ettermiddag ble det meldt om at det torsdag hadde vært et bensinstikk fra Shell på Mortensrud.

– Denne bilen kan vi muligens sette i forbindelse med flere tilsvarende forhold, sier overbetjent Dag Harald Drevsjø på Manglerud politistasjon.

Det er ikke så ofte politiet får slike meldinger nå. Kameraovervåking og raske meldinger til politiet kan være forebyggende.

Varslet slåsskamp

SÆTER: Fredag kveld fikk politiet tips om at det muligens var ordensforstyrrelser på gang i Sæterkrysset. Det skulle visstnok brygge opp til slåsskamp.

Men da politiet kom til stedet, var ingen å se.

Paintball-kamp?

PRINSDAL: Sent fredag kveld kom det melding om at det muligens var en paintball-kamp på gang ved Prinsdal Idrettsanlegg.

Da politiet kom til stedet, var alt stille. Men det ble funnet noe gulfarger som kunne stamme fra bruk av slikt våpen.

Hadde mistet nøkler

LAMBERTSETER: Litt over klokken 03 natt til lørdag ble det meldt om boring og bråk i en oppgang i Østerlisvingen på Lambertseter. Beboere fryktet innbrudd.

Men forklaringen var beroligende. En som bodde i oppgangen hadde mistet nøklene sine, og dermed måtte han ha hjelp av låsesmed for å komme inn.

Uten førerkort

MOSSEVEIEN: Natt til lørdag ble en bil stoppet utover på Mosseveien mellom Ulvøy og Nordstrandveien . Den 23 år gamle sjåføren hadde ikke førerkort og ble anmeldt for det. En kamerat måtte komme og hente bilen.

En måtte gå

MOSSEVEIEN: Lørdag ettermiddag ble en bil stoppet på Mosseveien. Den var registert for bare tre passasjerer, men sjåføren hadde med seg fire. Dermed fikk han et forenklet forelegg, og en passasjer måtte ta bena fatt.

Usikret barn i bil

RYEN: En bil ble lørdag kveld stoppet på Enebakkveien ved Ryen. I bilen var et usikret barn. Den 33 år gamle føreren fikk et gebyr.

Stjal jakke

NORDSTRAND: Lørdag kveld ble det meldt 0m tyveri fra en bolig i Ekebergveien på Nordstrand. En person hadde tatt seg inn gjennom en ulåst dør og funnet en jakke med forskjellig innhold i gangen. Melder hadde ikke merket at noen var inne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.