*Nettavisen* Nyheter.

Tredve år i Traktorveien

Østensjø bo- og servicesenter rakk akkurat å feire 30-årsjubileum, før de snart må pakke koffertene og flytte ut av lokalene sine for en etterlengtet oppussing.

Manglerud: Fredag i forrige uke var det feststemning i førsteetasje i den røde blokken i Traktorveien 7.

Østensjø bo- og servicesenter inviterte til åpent hus i anledning sitt 30-årsjubileum, og blant de besøkende var gode naboer, samt bydelsdirektør Tove Stien og avdelingssjefen for rehabilitering og omsorg, Solveig Nyhamar.

Flere tidligere ansatte hadde også tatt turen for å markere jubileet og hilse på kollegaer og beboere. På kvelden var det festmiddag med underholdning for ansatte, beboere og pårørende.

Byomfattende

Østensjø bo- og servicesenter er et byomfattende botilbud for mennesker i alderen 18-67 år med nevrologiske skader.

Stedet ble startet opp av MS-foreningen og Landsforeningen for poliomyelitt i 1976, og het tidligere Manglerud Nevrohjem. I år 2000 tok kommunen og Bydel Østensjø over driftsansvaret, men fra og med 1. januar 2007 overtar imidlertid den nye kommunale sykehjemsetaten.

Skal pusses opp

På nyåret må ansatte og beboere flytte midlertidig fra Manglerud til Nordhagan sykehjem på Grefsen. Etter tredve år skal endelig de nedslitte lokalene pusses opp.

Rehabiliteringsperioden blir på cirka ett år. Jeg ser på dette som en jubileumsgave, smiler institusjonssjef Anne Marie Hahne.

Oppussingen er svært etterlengtet, og alle gleder seg til å flytte tilbake til nye og moderne lokaler.

Det meste her må nok rives ned og bygges opp på nytt, men det kommer til å bli veldig bra. Vi gleder oss spesielt til at beboerne får egne bad, samt takheiser for å unngå tunge løft, sier Hahne.

Grugleder seg

På jubileumsfesten var blant annet Ragnhild Johannessen, som har bodd på Østensjø bo- og servicesenter helt siden starten.

Dette har vært et hyggelig sted å bo, og jeg får den hjelpen jeg trenger når jeg ikke klarer meg selv. Jeg gruer meg litt til å flytte, for jeg har så mange ting, men det blir sikkert veldig fint når vi kommer tilbake, sier hun optimistisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.