RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cinema Paradiso vises på Gimle kino.
Cinema Paradiso vises på Gimle kino.

Trekk inn i kinomørket

Oslo Kino viser for tiden den fantastiske filmklassikeren Cinema Paradiso på Gimle Kino.

GIMLE: I det fremdeles ustabile sommerværet er det ikke så dumt å ta turen inn i kinomørket. Lokalavisen kan på det sterkeste anbefale den fantastiske italienske filmklassikeren «Cinema Paradiso» av Giuseppe Tornatore fra 1988.

Gimle Kino er én av flere av byens kinoer som viser filmen som er særlig kjent for scenen hvor filmmaskinisten Alfredo viser landsbyens innbyggere på Sicilia film ute på veggen på byens lille plass.

Rørende

En rørende og varm film for hele familien. Den kjente franske filmskuespilleren Philippe Noiret , som gikk bort i 2006, spiller Alfredo, og samspillet melllom den aldrende mannen og den lille gutten Salvatore da Vita-en framtidig kjent filmregissør er ikke mindre enn helt utrolig vakkert.

Hyllest til filmen

Dette er en film som er en hyllest til filmen, og til alle dem som elsker film. Ennio Morricone som blant annet er kjent for å bekle Fellini-filmer med fantastisk musikk, står her for filmmusikken til Cinema Paradiso.

Filmen har vunnet mange priser, deriblant Oscar for beste utenlandske film og Gullpalmen i Cannes, men det er verdt å vite at det finnes to versjoner av filmen; en TV/Dvd versjon og én kinoversjon.

Sistnevnte er noe kortere enn dvd-versjonen, og utelater en aldri så liten romantisk gjenforening av filmens mannlige og kvinnelige hovedpersoner.

God filmfornøyelse!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere