*Nettavisen* Nyheter.

Trekker seg med umiddelbar virkning

Erling Lae gjorde det i dag klart at han går av som byrådsleder.

Byrådsleder Erling Lae.

OSLO: Etter ni år som byrådsleder, gjorde Erling Lae (H) det i formiddag kjent at han velger å trekke seg. Lae ba i bystyret i formiddag ordfører Fabian Stang peke på Stian Berger Røsland som ny byrådsleder.

- Det har vært en sorgprossess. Men jeg er overbevist om at valget er riktig. Skulle jeg sittet lenger, måtte jeg sittet i fire år. Det blir for lenge, sier Lae til Aftenposten.no.

Send inn din hilsen til Lae her

Populær

Lae, som også er nestleder i Høyre, har vært en populær politisk leder i Oslo, og har ifølge meningsmålinger vært godt likt i alle partier.

Han avviser overfor Aftenposten at han går på grunn av skandaler og økonomiske overskridelser som for eksempel budsjettsprekken i Holmenkollen.

Inntil Berger Røsland blir formelt valgt til ny byrådsleder, vil byrådet fungere som et forretningsministerium.

- En trist dag

Nyvalgt stortingsmedlem og byrådssekretær Nikolai Astrup fra Voksen, en av Erling Laes nærmeste medarbeidere, karakteriserer det hele som trist.

- En trist dag for Oslo. Lae trekker seg etter ni år som byrådsleder, skriver Astrup på Twitter.

Arbeiderpartiets Håkon Haugli karakteriserer det hele som vemodig, dette også på Twitter.

- Erling Lae har nå orientert bystyret om sin avgang. Litt vemodig. Lae har vært en formidabel byrådsleder, skriver Haugli fra bystyremøtet.

SV: - Klokt

Oslo SV beskriver Erling Lae som en markert og høyt respektert politiker i en uttalelse.

- SV har forståelse for Laes avgjørelse. Byrådet har kommet opp i mange vanskeligheter med store skandaler slik som Holmenkollen, IKT-skandalen, Fleksus og mye mer. Ved å ta den avgjørelsen viser Erling Lae at han tar et ansvar for det som har skjedd. Det er en klok avgjørelse og en avgjørelse det står respekt av, sier SVs gruppeleder Knut Even Lindsjørn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.