Trendfrisyren er superenkel

I hårtrendene for høst/vinter ser vi 60-tallets hestehaler og tuperte oppsatser med en moderne vri.

I hårtrendene for høst/vinter ser vi 60-tallets hestehaler og tuperte oppsatser med en moderne vri. Foto: FOTO: Redken

Nå er det 60-tallshår som gjelder!

Modell Nina har fått en typisk høstlook av Agnes Gulbrandsen. Foto: FOTO: Hilde Aasnæs

Hår-og makeupstylist Agnes Gulbrandsen vasker håret sitt hver dag, men kurer det også hver gang. Foto: FOTO: Hilse Aasnæs

- 60-tallsfrisyren er sexy og feminin, den er enkel å lage, og den kler alle, mener hår- og makeupartist Agnes Gulbrandsen, som vi møter under Shu Uemuras lansering av deres siste hårserie Kendo Ballet.

- Man kan lage et "fuglerede" på hodet ved å tupere hestehalen for så å lage en hårball, eller du kan feste en lav hestehale i nakken med litt volum bak på kronen, forklarer hun.

Avslappet og lettvint

- Du kan også gå for "rett opp av senga"-looken med løse lokker og et par hårspenner for å feste håret i nakken. Det tar bare noen minutter å få til, sier hun videre.

Gründereren av Pudder og eier av salongen Gevir, følger hårtrendene tett og forteller at høsten ikke bare åpner opp for feminin retrostil - streng maskulinitet er også aktuelt:

Les også: Dette er trendy!

Les også: Så sjelden skal du vaske håret

Les også: Variert vårhår- I følge Redkens stylist Guido er høsthåret basert på enkle hovedtrender; 60-tallshåret som er en gjenganger fra i fjor, maskulin wet-look med stramme linjer og sideskill, og hestehalen som både kan være stram og sexy, men også som bed-head-varianten med løse lokker. I tillegg til dette ser vi det rette, enkle og blanke håret, sier Gulbrandsen.

- "The Hills" - stilen med mørkere ettervekst og lysere hår utover i tuppene fortsetter også, men stripene skal være kalde og rene til høsten, sier stylisten.

Rettetang og hårolje

Gulbrandsens favorittverktøy er rettetangen som hun sier kan brukes til det meste.

- Rettetangen kan man bruke til både å rette håret med, lage bølger, krøller, og til og med volum hvis du har en tang som ikke er så bred.

Stylisten understreker samtidig viktigheten av varmebeskyttende produkter, og i tillegg mener hun at du bør sørge for å gi håret kontinuerlig fuktighet:

- Er det ett hårprodukt kvinner trenger i tillegg til sjampo, så er det en god hårolje til å pleie, beskytte og style håret med, mener stylisten.

- Hold også håret sunt ved å kure det flere ganger i uken. I tillegg er det lurt å gre håret forsiktig med en naturbørste og la det lufttørke så lenge du kan, sier Gulbrandsen.

Se flere bilder av trendy høstfrisyrer på Kvinneguiden.no!

Les også: Knæsj sommer!

Les også: Sommerens silhuett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: mote,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag