RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen avlagte kasser fra Vinmonopolet kom godt til bruk.
Noen avlagte kasser fra Vinmonopolet kom godt til bruk. Foto: ALLE FOTO: LINE RUNDMO

Trendy: gjenbruk

Gjenbruk og redesign er i vinden. Her får du noen tips til hvordan du kan gjenbruke materialer som allerede finnes, for å skape en ny look.

OSLO: Aller først bør du ta deg tid til å gå en tur i skogen. Ikke bare får du nye sanseopplevelser, men skogen skjuler også en rekke skatter. Du må bare få øynene opp for dem.

Neste gang du beveger deg blant busk og kratt, skal du spesielt la blikket saumfare bakken. Der vil du kanskje finne både pinner, planker, stubber og stein. Alt dette kan brukes til å lage praktiske løsninger for oppbevaring, eller til å pynte opp hjemmet ditt. Ta høstens løvblader for eksempel. Med enkle grep får du en vakker dekorasjon på bordet. Det er bare å begynne!

For når du først har fått øynene opp for naturens gaver, er det kun kreativiteten som setter grenser.Pinner på veggen

Avlagte deler fra trær, så som pinner, er lett å finne. Sosiale som de er, ligger de ofte i hauger. Dette gjør det enkelt for deg å velge og vrake. Skulle du for eksempel ha bruk for et oppheng for smykkene dine, trenger du ikke å lete lenger. Finn ti pinner som utmerker seg – gjerne i litt ulik størrelse. Så er det bare å dra hjem og lete fram en hyssingstump.Gjør følgende:


Plassere pinnene på gulvet, etter størrelse. Minst skal øverst. Deretter klipper du to like lange taubiter og begynner å feste dem på hver sin ende av pinnene. På den nederste kan du spandere en dobbeltknute, resten klarer seg med én. Jobb deg oppover og stram litt underveis. Ta en pinne av gangen på begge sider, sånn at ikke sluttproduktet blir seende ut som det skjeve tåret i Pisa etterpå.

Når du har karret deg helt til toppen, er det bare å feste tauene sammen. Slå inn en spiker i veggen, heng opp mesterverket, og vips så har du et smykke-, slips-, skjerfoppheng, alt ettersom.Du trenger:

Hyssing, saks, spiker i

veggen, eventuelt

pyntebånd til sløyfe.

Ta med fargene inn

Høstens blader er flotte å se på, så hvorfor begrense det til uteområder. Plukk med deg noen kvister neste gang du går forbi et tre, kjøp en oasis i en blomsterhandel og dandere kvistene i denne. Sånn ja – da kan årstiden markere seg innendørs også.

Husk at dette kan man gjøre året rundt. Bruk for eksempel kongler, amaryllis og grankvister på vinteren, mens gåsunger og furublader setter preg på hjemmet når våren kommer, og på sommeren er det bare å forsyne seg av villblomstene.Du trenger

Oasis fra blomsterbutikk)

vase/bolle

Ny look for trekassen

En eske, boks eller kasse finner man kanskje på loft og i kjeller. Alternativt går det an å oppsøke loppemarkeder eller forretninger, for å høre om de har en kasse til overs. Denne kan bli så fin du bare vil, med litt egeninnsats. Kassene under er malt med hvit interiørmaling, enkelt og greit. Teksten er malt med svart oljemaling, etter sjablong.Gjør følgende:

Start med å pusse over ujevne og spisse kanter, eventuelt tekst du vil ha bort. Bruk grovt sandpapir, og avslutt gjerne med fint papir på kantene. Her kan det være lurt å bruke støvsuger etterpå, både inni og utenfor kassens område. Så tar du fram vaskefillen og rengjør godt med salmiakk og vann. La tørke.

Vinkassene som her er brukt, fikk en omgang grunning først, før de ble malt med to lag hvit interiørmaling. En bred pensel og liten rundbørste ble brukt til dette. Når malingen hadde tørket, var det klart for at sjablongen kunne forme bokstavene med hobbyakrylmaling.

Du trenger:

Sandpapir + pussekloss

Evt grunning for tre

Interiørmaling

Bred pensel og liten rundpensel til hjørner

Sjablong + maling til bokstaver eller annen dekorMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere