RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trener til NM med fienden


Sumobryting er ikke for pyser, men på grunn av alle de forskjellige klassene som finnes, trenger man ikke å være så stor som man kanskje tror.
Sumobryting er ikke for pyser, men på grunn av alle de forskjellige klassene som finnes, trenger man ikke å være så stor som man kanskje tror. Foto: Foto: Jonas Wikborg
Lambertseter Bryteklubb går for gull i lagkonkurransen under årets NM i sumobryting.

– Man går til 120%, så selv om man kun holder på i få sekunder av gangen, så er det utrolig intenst.

Trenes fast av tidligere EM-sølvvinner

Det sier Anders Grizzly Fægri, som tørker svetten fra pannen etter å ha unnagjort sin siste trening før årets Norgesmesterskap i sumobryting. Sammen med Eivind Worren, Sjamil Mahkadov og Jan Egrim skal han forsvare Lambertseter Bryteklubbs (LBK) ære lørdag 20. oktober under NM i Moss.

Siden januar har LBK trent fast sumo en gang i uken med andre klubber fra Oslo og Akershus, ledet an av den tidligere sølvvinneren i EM, Ronny Allman.

– Det å ha Ronny her er superbra, og vi har blitt veldig mye bedre på grunn av han. Han er ekstremt god og erfaren, og vi lærer mye, spesielt teknikk. Av og til må vi be han holde litt igjen, for vi må også få tid til å øve på det vi har lært, og ikke bare lære nye ting hele tida, sier Grizzly, som har gjort sitt tidligere kallenavn til ekte.

– I sumo kan alt gå

Forrige NM tok han bronse individuelt og lagmessig, og i år håper han å kunne gjøre det enda bedre.

– Jeg er blitt bedre siden i fjor, men det er også flere deltakere. Men i sumo kan alt gå, det er det som er så morsomt med det. Du må alltid være konsentrert, og gjør man en feil er det nesten umulig å hente seg inn igjen. Med litt flaks kan jeg gå helt til topps, sier Grizzly.

Trener med fienden

Forrige fredag holdt LBK åpen trening for alle som skulle til NM, og da tok også flere av konkurrentene turen innom. NM i sumobryting er et åpent arrangement, og det er derfor flere fra andre idretter som er med.

– Det var veldig rart å trene med fienden. Fire av mine fem konkurrenter var der på fredag, og jeg holdt igjen noen av triksene mine for å ikke avsløre dem før NM. Men jeg følte også at jeg har en bedre sjanse i år, for jeg merket at jeg hadde et teknisk overtak på de, sier Grizzly.

Tror på laggull

Av de som var til stede, var flere fra det amerikanske fotballaget Vålerenga Trolls. Og nettopp de vant gull i lagkonkurransen i fjor. Det skal LBK revansjere i år.

– Jeg har veldig stor tro på laget i år. Vi er et jevnt sterkt lag, mens andre lag ofte har én god stjernespiller. Dette er fordel oss, og dessuten kan vi ikke tape for et amerikansk fotballag igjen, forklarer Grizzly.

Ønsker flere ungdommer

Lambertseter Bryteklubb holder til i det gamle radiohuset på Lambertseter. De ønsker stadig nye medlemmer og spesielt ungdommer i alderen 15  år og oppover. Sumobryting er en sport som er delt inn i mange forskjellige vektklasser, så det er plass til alle, selv om man ikke er så stor som japanerne man forbinder med sporten. LBK holder for øvrig åpne treninger for alle hver onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere