Gå til sidens hovedinnhold

Trenger akkurat deg

Liv Berit Alvestad Tveito og Home-Start Gamle Oslo trenger dine hender og din omtanke. De leter etter frivillige familiekontakter.

GAMLE OSLO: Home-Start Familiekontakten er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier med minst ett barn under skolealder fra to til fire timer i uken.

Tiltaket er basert på gjensidig frivillighet fra både den frivillige og familiens side.

Familiene trenger deg

– Det er mange familier i Oslo som ikke har så mange rundt seg. Jeg kjenner mange familier som kunne trenge et par ekstra hender i en travel hverdag fordi foreldre eller besteforeldre bor så langt unna, sier Liv Berit Alvestad Tveito, koordinator for Frelsesarmeens Home-Start Familiekontakten i Gamle Oslo.

Hun leter nå etter frivillige til Home-Start Familiekontakten i Gamle Oslo.

– Jeg håper å finne dem som har fra to til fire timer til overs i løpet av uken, og som tenker at de vil bruke denne tiden til noe nyttig. De bør finnes der ute, mener Alvestad Tveito.

Trenger alle typer

Det første forberedelseskurset starter 13. september. Du kan melde deg på kurset helt uten forpliktelser. Ønsker du å fortsette etter kurset, så binder du deg som familiekontakt for et halvt år. Og det som skjer i hjemmet forblir der. Du har taushetsplikt som frivillige familiekontakt.

– Home-Start skal på ingen måte kontrollere, rapportere eller være en spion.
Men skulle de frivillige få informasjon om noe uheldig som for eksempel vold i hjemmet, må man forholde seg til norsk lov. Både familien og den frivillige deltar på frivillig basis. Begge parter skal også være enige i at det er en match, derfor trenger vi alle typer mennesker. Den frivillige kan hjelpe til med alt fra lekser til å trille et lite barn en tur i vognen eller være en støtteperson for en av foreldrene eller begge. Det kan rett og slett være et pusterom for foreldre, som gjør at familiesituasjonen bedrer seg, sier Alvestad Tveito.

Bygger gode bånd

Du skal ikke nødvendigvis dele din egen livshistorie. Det viktige er at du er flink til å lytte, at du har erfaring med egne eller andres barn og at du har vilje til å gjøre en innsats.

– Vi søker både menn, kvinner, unge og gamle. Du kan ha erfaring som fotballtrener eller fra barnepass, terskelen er lav, og det skal den være. Vi vurderer den frivilliges erfaring, og forsøker å finne en familie de passer inn hos. Mange av de frivillige bygger en så god relasjon og knytter så sterke bånd at de har god kontakt i ettertid. Det er selvfølgelig helt frivillig, men ikke noe vi legger opp, avslutter Alvestad Tveito.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar