Trenger deg til nytt familieprosjekt i Nordre Aker

TRENGER DEG: Bente Vaage er koordinator for Home-Start i Nordre Aker, og trenger frivillige som kan sette av noen timer i uka til å være familiekontakter.

TRENGER DEG: Bente Vaage er koordinator for Home-Start i Nordre Aker, og trenger frivillige som kan sette av noen timer i uka til å være familiekontakter. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Home-Start-koordinator Bente Vaage har et stort behov for frivillige som vil berike sitt eget og andres liv.

TRENGER DEG: Bente Vaage er koordinator for Home-Start i Nordre Aker, og trenger frivillige som kan sette av noen timer i uka til å være familiekontakter. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

NORDRE AKER: I høst starter Frelsesarmeen, i samarbeid med Bydel Nordre Aker, opp Home-Start familiekontakten. Et tilbud til småbarnsfamilier som trenger litt ekstra støtte i hverdagen.

– Dette handler om å være sammen, være en støtte der og da. Man er ikke barnevakt, men gir en håndsrekning i hverdagen, spiser middag sammen, hjelper med lekser eller leker med barna, sier koordinator Bente Vaage.

Del på Facebook

Vanlige mennesker

Kriteriet for å få familiekontakt er å ha minst ett barn under seks år. De blir henvist fra helsestasjonen i bydelen, barnevernet, eller har selv tatt kontakt med Home-Start.

Familiekontaktene er vanlige mennesker, damer og menn, unge og eldre, i arbeid eller uføretrygdede. Men de må ha erfaring med barn, lyst til å gjøre en forskjell og synes det er givende å berike andres liv.

– De bruker to til fire timer i uken, i seks måneder, hos familien. Dermed blir det en kontinuitet i det, sier Vaage.

Internasjonal organisasjon

Home-Start er en internasjonal organisasjon, og arbeidet drives lokalt av ulike organisasjoner, eller av kommuner. De fleste bydeler i Oslo tilbyr Home-Start, og Frelsesarmeen driver arbeidet i tre bydeler.

Familiene i Home-Start i Nordre Aker er forskjellige, forklarer Vaage. Det er de som sliter med å holde hodet over vannet i hverdagen, alenemødre, familier der far er mye bortreist, foreldre med psykiske plager og innvandrerfamilier som trenger hjelp til å komme seg inn i det norske samfunnet.

– Og familiekontaktene sier at de får så mye igjen for innsatsen sin; glede og positivitet.

Familiekontakten må gjennom et obligatorisk 25-timerskurs som går over åtte uker, og får ta del i et nasjonalt nettverk av familiekontakter. Kontakten og familiene følges opp kontinuerlig av koordinator Vaage, som har bakgrunn som sykepleier, og mangeårig arbeid med barn og unge i Frelsesarmeen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.