RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenger deg til nytt familieprosjekt i Nordre Aker


TRENGER DEG: Bente Vaage er koordinator for Home-Start i Nordre Aker, og trenger frivillige som kan sette av noen timer i uka til å være familiekontakter.
TRENGER DEG: Bente Vaage er koordinator for Home-Start i Nordre Aker, og trenger frivillige som kan sette av noen timer i uka til å være familiekontakter. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP
Home-Start-koordinator Bente Vaage har et stort behov for frivillige som vil berike sitt eget og andres liv.

NORDRE AKER: I høst starter Frelsesarmeen, i samarbeid med Bydel Nordre Aker, opp Home-Start familiekontakten. Et tilbud til småbarnsfamilier som trenger litt ekstra støtte i hverdagen.

– Dette handler om å være sammen, være en støtte der og da. Man er ikke barnevakt, men gir en håndsrekning i hverdagen, spiser middag sammen, hjelper med lekser eller leker med barna, sier koordinator Bente Vaage.

Del på Facebook

Vanlige mennesker

Kriteriet for å få familiekontakt er å ha minst ett barn under seks år. De blir henvist fra helsestasjonen i bydelen, barnevernet, eller har selv tatt kontakt med Home-Start.

Familiekontaktene er vanlige mennesker, damer og menn, unge og eldre, i arbeid eller uføretrygdede. Men de må ha erfaring med barn, lyst til å gjøre en forskjell og synes det er givende å berike andres liv.

– De bruker to til fire timer i uken, i seks måneder, hos familien. Dermed blir det en kontinuitet i det, sier Vaage.

Internasjonal organisasjon

Home-Start er en internasjonal organisasjon, og arbeidet drives lokalt av ulike organisasjoner, eller av kommuner. De fleste bydeler i Oslo tilbyr Home-Start, og Frelsesarmeen driver arbeidet i tre bydeler.

Familiene i Home-Start i Nordre Aker er forskjellige, forklarer Vaage. Det er de som sliter med å holde hodet over vannet i hverdagen, alenemødre, familier der far er mye bortreist, foreldre med psykiske plager og innvandrerfamilier som trenger hjelp til å komme seg inn i det norske samfunnet.

– Og familiekontaktene sier at de får så mye igjen for innsatsen sin; glede og positivitet.

Familiekontakten må gjennom et obligatorisk 25-timerskurs som går over åtte uker, og får ta del i et nasjonalt nettverk av familiekontakter. Kontakten og familiene følges opp kontinuerlig av koordinator Vaage, som har bakgrunn som sykepleier, og mangeårig arbeid med barn og unge i Frelsesarmeen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere