Gå til sidens hovedinnhold

Trenger din hjelp for å få Oslo ren

Renovasjonsetaten trenger tips fra Oslos innbyggere om rot i grøfter, veikanter og ved returpunktene.

OSLO: Snøen smelter og til syne kommer både hestehov og gamle juletrær. Renovasjonsetaten rykker ut med ryddepatruljen og rengjør returpunktene rundt om i Oslo.

– Jula varer muligens helt til påske, men nå skal alle bortgjemte og gjenglemte juletrær bort, forteller Elisabeth Marie Vollan, fungerende kommunikasjonssjef i Renovasjonsetaten.

Les her om når gatene i Oslo feies.

Si ifra!

I januar samlet Renovasjonsetaten inn 24.000 juletrær. Noen kom nok litt for seint til juletreinnsamlingen og har satt fra seg treet i veikanten eller ved returpunktene.

– Vi ber publikum om å si i fra om det fortsatt står halvfrosne juletrær i grøfter og veikanter, sier Vollan.

Renovasjonsetaten gjør nå en ekstra innsats for å rydde og rengjøre returpunktene. I Oslo var det ved årsskiftet 777 returpunkter. Disse inspiseres og ryddes ukentlig av ryddepatruljen.

Nå feies restene etter vinteren opp, og returpunktene rengjøres og tagging fjernes.

Her leverer du avfall

I disse dager er det også mange som rydder i boden og garasjen. Så snart snøen er borte vier mange oppmerksomheten til blomsterkassene og løvet som falt i fjor.

Vårrengjøringen i boder og blomsterbed bidrar til avfall som skal kildesorteres andre steder enn i den vanlige beholderen for restavfall, plastemballasje og matavfall.

– Gamle malingsrester, spraybokser og sparepærer er for eksempel farlig avfall og kan enten leveres på en av våre mini- og gjenbruksstasjoner eller til den årlige bydelsvise innsamlingen av farlig avfall. Hageavfall må ikke kastes i restavfallsbeholderen da det ødelegger for det andre kildesorterte avfallet. Kvister, løv og blomsterrester skal leveres på en av våre gjenbruksstasjoner, slik at det blir næringsrik jord, forklarer Vollan.

bygdøy
ÅPENT: Det sesongåpne hageavfallsmottaket på Bygdøy åpnet 2. april.

AKTIVITETSPLAN

DATO

Bygdøy hageavfallsmottak har åpnet
Vårt sesongåpne hageavfallsmottak på Bygdøy åpnet 2. april. Privatpersoner kan levere inntil 3,0 m3 hageavfall per levering gratis til RENs mottak. Av hageavfallet vi mottar produseres ny jord. Hageavfallsmottaket selger Oslokompost laget av fjorårets hageavfall. I tillegg kan hageavfall leveres til gjenbruksstasjonene på Haraldrud og Grønmo, samt hageavfallsmottaket på Grefsen.

Fra 2. april

Kildesorterings- og kompostkurs
I samarbeid med Grønn hverdag arrangeres det kompost- og kildesorteringskurs fem kvelder utover våren. Kursene holdes på Geitemyra skolehage og er ment for deg som vil starte med eller bare er nysgjerrig på hjemmekompostering. På kurset vil du lære hvordan matavfall blir omdannet til næringsrik kompost, hvordan kompostbeholdere fungerer og hvordan du unngår innsekter og lukt, samtidig som du får nyttige tips og innspill om kildesortering. Første kurskveld er tirsdag 9. april.

Fra 9. april

Bydelsvis innsamling av farlig avfall
Fra begynnelsen av april og ut september reiser vi rundt i bydelene for å samle inn farlig avfall. Liste for når vi kommer til ditt nærmiljø sendes i posten, men du kan også laste de ned fra Renovasjonsetaten.no.

April – sept.

Besøk Bagsy
Oslo kommune åpner dørene for alle som ønsker å følge de blå og grønne posenes reise gjennom verdens største og nest største optiske sorteringsanlegg på Haraldrud og Klemetsrud. Første omvisning er 4. april, og påmelding foregår på renovasjonsetaten.no

Hele året

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her