*Nettavisen* Nyheter.

Trenger ditt krafttak mot kreft

Søndag arrangeres den tredje «Krafttak mot kreft»-konserten på Engebråten. Arrangøren trenger din hjelp.

ENGEBRÅTEN: «Krafttak mot kreft» er Kreftforeningens landsomfattende innsamlingsaksjon som årlig får inn 15 millioner kroner til kreftforskning.

Men under lokalarrangementet i Nordre Aker i fjor stilte bare seks bøssebærere på arrangementet.

Stor suksess

– Seks bøssebærere samlet inn 10.000 kroner – det er i snitt 1500 per bøsse, og viser at potensialet er kjempestort, sier Jorid Haavardsholm i bydelsorkesteret Garderobefosilene, som sammen med Nordre Aker musikk- og kulturutvalg, arrangerer Krafttak-konserten på Engebråten.

LES OGSÅ: Rocker mot kreftlidelse

Likevel har arrangementet blitt en formidabel suksess.

Med fulle hus under konsertene på Engebråten, ble det inkludert kakesalg og lotteri, samlet inn totalt 17.000 kroner i 2009, og over 31.000 kroner i 2010.

– Interessen for å gå med bøsser under tv-aksjonen er enorm i vårt område. Da er det litt rart at ikke flere vil ta en times tur med bøsse i bydelen, og så komme hit til en gratiskonsert etterpå. Kreft er jo noe som angår oss alle, på en eller annen måte, sier Haavardsholm.

Lokale på scenen

Kreftforeningens aksjonsleder for «Krafttak mot kreft» i Oslo, Akershus og Østfold, Ruth Ida Andreassen, bekrefter at det er vanskeligere å få bøssebærere i Oslo enn andre steder. Men i år er Grefsen-russen med som bøssebærere. De skal ringe på dører i nabolaget allerede torsdag 10. mars. Likevel er behovet for flere bøssebærere over hele bydelen stort.

LES OGSÅ: Nå tar russ 2011 krafttak mot kreft

Konserten på Engebråten samler i år en lang rekke lokale aktører.

På scenen står Grefsen pikekor, a cappella-gruppen The Monday People, messingkvintetten Pentabrass, dansegruppen CompaniA fra Activum Dance Studio, Amund Haavardsholm på marimba og Garderobefosilene.

– Alle artistene opptrer gratis, skolen låner ut lokalene, håndballgruppa donerer kioskinntektene og næringslivet er også sterkt inne i arrangementet, slik at vi ikke har en krone i utgifter. Alt som kommer inn går til kreftsaken, sier Haavardsholm, som ønsker hele bydelen vel møtt til konsert, og håper også mange vil gå med bøsser.

«Krafttak mot kreft»-konsert på Engebråten skole, Kapellveien 120, søndag 13. mars kl. 18.00. Gratis inngang. Vil du gå med bøsse fra kl. 16? Meld deg på tlf. 91322174 eller joridh@bluezone.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag