*Nettavisen* Nyheter.

Trenger drop-off-sone

Det må opprettes en drop-off sone der foreldre som kjører barna sine kan stoppe uten at det skaper livsfarlige situasjoner, mener Jannicke Storetvedt.

Tonsenhagen: Selv ønsker hun å danne en følgegruppe for sønnen Jens Storetvedt (6) når han nå begynner i førsteklasse. Målet er fem foreldre som dermed får en følgedag hver i uka.
Jeg føler meg ikke trygg på å la han gå alene. Barn er vimsete og ukonsentrerte og det er veldig mye trafikk her, sier hun. Jannicke Storetvedt får støtte av nabomoren Pia von Krogh.
Bussene kommer i stor fart gjennom Rødbergveien, dessuten har biltrafikken økt etter boligbyggingen i området. Fra oss må barna krysse en vei uten fotgjengerovergang. Ikke snakk om at sønnen min får gå alene, sier von Krogh.

Kritisk

Begge håper de fleste velger å gå med barna sine til skolen, men innser at det ikke er veldig realistisk.
Det er klart at i en hektisk hverdag velger mange bilen fremfor å gå med barna til skolen, og så hjem igjen for å hente bilen og kjøre til jobb, påpeker de. Slik som situasjonen er i dag er det ingen lovlige eller naturlige steder å stoppe for å slippe av eller hente barn. Tidligere stoppet foreldrene enten i skolegården, på idrettsplassen eller i Anna Rogstadsvei. Av sikkerhetsmessige grunner er det ikke lov lengre. Det har vært helt nødvendige grep, men bidrar likevel til å gjøre situasjonen mer presset. Stadig flere ulovlig parkeringer gjør skoleveien enda farligere for barna.
Det er helt kritisk at det opprettes en drop-off sone der foreldre kan slippe av og hente barna sine, mener Storetvedt. Trude Tangen Volla er leder av Uteareal-komiteen på skolen og hun mener akkurat det samme.
Det er kjempeflott med bommer og at det kommer gjerde. Politiet gjør også en god jobb med å ta stikkprøver. Det mangler imidlertid en av- og påslippingslomme, sier hun. Det er bare at ingen vil ta ansvar for det prosjektet.
Jeg syns det var flott med bra oppmøte på befaringen i fjor, men jeg savner gjennomføring av konkrete tiltak, sier Volla.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.