RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenger du arbeidskraft 28/10?


Oslokomiteen vil ha kontakt med privatpersoner og næringsliv i lokalmiljøet. Bak f.v.: Embla Husby Jørgensen, Jor Hjulstad Tvedt, Yannik, Thea Elise Bredesen, Julie Kristine Wood, Andreas Beatriz Hellener. Foran: Vilde Kristiane Wist Stordahl, 
Alba Lykke, Mari Gjerdåker og Anna Solbakk Fredsvik.
Oslokomiteen vil ha kontakt med privatpersoner og næringsliv i lokalmiljøet. Bak f.v.: Embla Husby Jørgensen, Jor Hjulstad Tvedt, Yannik, Thea Elise Bredesen, Julie Kristine Wood, Andreas Beatriz Hellener. Foran: Vilde Kristiane Wist Stordahl, Alba Lykke, Mari Gjerdåker og Anna Solbakk Fredsvik. Foto: Foto: Jo Michael Defigueiredo
Anna Fredsvik (15) fra Groruddalen har tusenvis av arbeidsvillig ungdom som er klare til å ta i et tak.

GRORUDDALEN: I år er nemlig Grorud-jenta, som går på Rudolf Steiner-skolen, med i distriktskomiteen for Operasjon Dagsverk (OD) i Oslo.

28. oktober skal titusenvis av elever i ungdomsskolen og videregående i Oslo ut av klasserommet og nedlegge et dagsverk der inntektene skal gå til å sikre en bedre fremtid for unge mennesker i den brasilianske slummen.

– OD baserer seg på respekt og forståelse og er derfor en veldig fin måte å engasjere seg på, sier Fredsvik.

– OD er av, med og for ungdom. Det er det som gjør det så unikt. OD-dagen er ikke bare u-hjelp til ungdom i sør, det er også u-hjelp til norske hjerner. OD ønsker å være et handlingsalternativ til norske elevers engasjement, supplerer leder av OD-komiteen i Oslo, Julie Kristine Wood (18).

Jobbank.no

Derfor er tjenesten Jobbank.no opprettet, der privatpersoner og bedrifter kan registrere arbeidsoppgaver de vil ha utført denne torsdagen. Elever fra over 50 Osloskoler skal ut og jobbe, så sjansen for å få en interessert «arbeidstaker» er stor.

Anna Fredsvik har gjennom OD både prøvd seg som nynorskjournalist i Dag & Tid, og som butikkmedarbeider.

– Det var veldig spennende fordi jeg aldri hadde gjort noe liknende før. Men det var også en hel del slit, sier Fredsvik.

– Arbeidsgiverne skal ikke være redde for å gi elevene krav og jobber hvor de må tenke litt. Husk på at dette er mange elever med mye kompetanse, sier Wood.

Rettferdig betaling

Operasjon dagsverk har blitt arrangert i Norge siden 1964. I år deltar 120.000 elever over hele landet. Pengene de jobber inn går til arbeid for ungdom rundt om i verden. Ungdomsskoleelever skal jobbe inn minst 200 kroner, mens videregåendeelever skal tjene minst 300 kroner hver for dagsverket.

– Så det er viktig at arbeidsgiverne ikke utnytter elevene, men tenker over hva arbeidet elevene utfører er verdt. Gjør de en åttetimers jobb, bør betalingen bli deretter, sier Wood, og utfordrer lokale aktører å besøke Jobbank.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere