*Nettavisen* Nyheter.

Trenger du GPS i ferien?

TESTET: Moov 330 og 370.

Vi har testet to av Mios råeste GPS-er, Moov 330 og toppmodellen Moov 370.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjermen er stor, og gir god oversikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hovedmenyen er litt vel innholdsrik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et qwerty-tastatur gjør det lett å taste inn adresser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et sugekoppfeste sørger for å holde GPS-en godt plantet i frontruta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Du kan få interessepunktene sortert etter hva som ligger nærmest der du er.

Klikk på bildet for å forstørre.

I storbyene får du god oversikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mios Moov-serie får deg fra A til B.

AMOBIL.NO: Det er utvilsomt mange som har tenkt seg på bilferie i sommer, enten det bare er til nærmeste storby eller du skal doble bilens tripteller nedover europeiske motorveier. Uansett er GPS et genialt hjelpemiddel.

Mio har i den siste tiden kuttet prisene og skal ha gjort GPS-ene enklere i bruk, i håp om å bli markedsledende.

Vi har testet to av Mios råeste GPS-er, Moov 330 og toppmodellen Moov 370. De to GPS-ene er identiske på nesten alle måter, men Moov 370 kan brukes som håndfri når du kobler til mobilen din og har medfølgende TMC-antenne som gir deg trafikkinformasjon rett på GPS-en. Begge har kart over 22 land i Vest-Europa.

LES HELE TESTEN PÅ AMOBIL.NO

Ikke samme kvalitetsfølelse

Både Moov 330 og 370 har fått 4,3-tommers skjermer, noe som er blant de største som fins i dag i vanlige frittstående GPS-er.

Du får ikke den samme kvalitetsfølelsen som med Tomtoms toppmodeller eller Harman Kardon GPS-810, men så koster Mios modeller også en hel del mindre.

Les Amobil.nos test av TomTom Go 730 og Go 930

Les også Amobil.nos test av Harman Kardon GPS-810

Én stor feil

Moov 330 og 370 har én stor feil når det gjelder design. Bryteren på toppen av GPS-en har nemlig tre nivåer av, på og reset.

Når du skal slå av GPS-en er det altfor lett å dra bryteren for langt, og da mister du informasjon fra GPS-ens tripteller som viser maksimalfart, gjennomsnittsfart, distanse og mye annet nyttig.

Litt plagsomt

I tillegg må du velge språket på nytt. Heldigvis slettes ikke lagrede favoritter eller listen over de destinasjonene du nylig har navigert til.

Litt plagsomt er det også at du i det hele tatt trenger å bruke denne bryteren.

Enkelte andre GPS-produsenter sørger for at GPS-en automatisk slår seg av så snart strømtilførselen slutter, slik at du kan gå ut av bilen uten at batteriet tømmes. Moov 330 og 370 setter seg først i ventemodus etter lang tid uten strøm.

Les også: Nå kan du få deg GPS og fulltastatur til ferien

Gode alternativer

Alt i alt får Mios nye GPS deg fra A til B vel så bra som de fleste andre GPS-er.

Men ingen av Mios nye toppmodeller kan måle seg med andre toppmodeller fra Tomtom, Garmin, Harman Kardon eller Panasonic. Til gjengjeld er Mios alternativer svært billige.

Trenger du en GPS for å navigere, er disse to GPS-ene i Mios nye Moov-serie gode alternativer. De har en fyldig liste med interessepunkter og har gode kart som er lette å følge.

Les også: Denne kan du sprute på

Vanskelig valg

Hvilke av de to GPS-ene du bør velge, er imidlertid et vanskelig spørsmål. Moov 330 har fått en hyggelig prislapp på 1400 kroner, men dersom du vil ha en håndfri og styring av mobilen med på kjøpet må du legge til 800 kroner for å velge Moov 370.

Toppmodellen er i tillegg klargjort for å få trafikkmeldinger rett på GPS-en, noe som blir mulig så snart TMC-teknologien kommer til Norge.

Fungerer greit

Dersom du vil være litt fremtidsrettet kan det være greit å slenge noen hundrelapper ekstra på bordet for Moov 370 som har TMC-mottaker.

Om du bare skal fra A til B fungerer begge GPS-ene helt greit. Og med en prislapp på 1400 kroner for Moov 330 er det absolutt et greit alternativ. Men til 1400 kroner får du også en Garmin Nüvi 250w som vi mener er hakket mer brukervennlig.

Les Amobil.nos test av Garmin Nüvi 250w

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.