*Nettavisen* Nyheter.

Trenger et sted å samle muslimer

ENGASJERT: Dr. Tanweer Qureshi (t.v.) og Ashfaq Ahmad fra Islamsk Senter i Østensjø er på jakt etter lokaler til religions- og morsmålsundervisning, samt sosiale aktiviteter for bydelens muslimske innbyggere. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN<b></b>

Islamsk Senter i Østensjø ber om hjelp til å finne et samlingssted.

ØSTENSJØ: – Det er 4000 muslimer i Bydel Østensjø, og vi ønsker å finne et sted å være, sa Tanweer Qureshi og Ashfaq Ahmad under åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg (BU) sist mandag.

LES OGSÅ: Muslimsk senter til Mortensrud

Ønsker permanent løsning

De to representerer Islamsk Senter, som blant annet driver med religionsundervisning, morsmålsundervisning, leksehjelp og sosiale aktiviteter i bydelen.

– Vi har bedt bydelen om hjelp tidligere, men dessverre har vi ennå ikke funnet noe permanent sted å være. Vi trenger et sted vi kan samle oss, sier Qureshi og Ahmad til Nordstrands Blad.

Vurderer brakker

Nå låner Islamsk Senter lokaler på Bøler og Nøklevann skoler, men det er ikke ideelt at de må pakke tingene sine opp og ned hele tiden. De er interessert i å både leie eller kjøpe egnede lokaler.

– Eventuelt ønsker vi oss en tomt der vi kan sette opp en brakke, sier Qureshi.

Ingen løsning

Henvendelser i åpen halvtime behandles ikke der og da.

Etter innlegget påpekte likevel Per Nygaard (SV) at BU ikke disponerer eiendommer, men at de kan uttale seg i forbindelse med reguleringssaker, hvis Islamsk Senter for eksempel ønsker å kjøpe og omregulere en tomt/lokaler i bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.