RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sonja Høydahl Ohme og nabo Bernhard Thams sammen med barna. Foto: Elisabeth C. Wang
Sonja Høydahl Ohme og nabo Bernhard Thams sammen med barna. Foto: Elisabeth C. Wang

Trenger flere for å fortsette

Før sommeren var det 15 barn i Vækerøåsen barnepark. Nå er det fem.

FURULUND: Sonja Høydahl Ohme har jobbet i barneparken i 38 år og trives, i følge henne selv, like godt som barna. Barneparken ligger midt i et hyggelig boligstrøk med en stor omkringliggende hage.

Jeg synes det er veldig trist at ikke flere vil benytte seg av dette tilbudet som jeg virkelig mener er det beste for barna. Her kan de kose seg og leke fritt, for så å kunne forlate barneparken når de begynner å bli slitne. Jeg sommeråpent fra 10.00-14.00 og mellom 15. mars og 15. november starter de klokken 11.00 og er til klokken 14.00, opplyser Ohme.

Eventyrskogen

Birk (11/2) titter nysgjerrig bort på husken mens han koser seg med en Biola med jordbær. Maten spiser barna stort sett ute, men har også muligheter til å gå inn hvis været er dårlig.

Det lille huset ved siden av bruker vi når det er kaldt og surt, men stort sett er det aller mest populært å leke ute. Og hagen med trær og busker rett bak her er alle barna svært begeistret for, smiler Ohme.

Behov

Men det er for øyeblikket for få barn i parken for at det skal gå rundt. Nå håper lederen på flere blide barnefjes.

Da vi var to som jobbet her, hadde vi 40 barn i parken, men det begynner å bli noen år siden. Men jeg mener at det er behov for barneparker fortsatt, som et suppliment til barnehagene, sier hun.

Passer perfekt

Bernhard Thams bor rett ovenfor barneparken og synes det er svært hyggelig med barnelatter og lek i nærområdet. Nå håper også han at flere foreldre vil melde sin interesse.

De har det veldig godt her, det er det ingen tvil om. Tomten passer jo perfekt til denne bruken og man kan ikke se for seg området her uten, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere