*Nettavisen* Nyheter.

Trenger flere natteravner

Natteravnene fra Brannfjell skole rapporterte om en stille kveld i nærmiljøet fredag, likevel ønsker de at flere foreldre stiller opp.

BRANNFJELL: Natteravnene gjør en betydningsfull jobb. Vi skal være tilstede i lokalmiljøet på en vennlig måte. Ikke være politi, men vise oss frem og snakke med ungdommen. Det har god signaleffekt, mener FAU-leder Finn Rasmussen ved Brannfjell skole. Han var sist fredag en av de sju som trålet området ved Brannfjell og Holtet mellom klokken ni og midnatt.

Dialog med politi

Vi anbefaler å være 8-10 personer, og jobben går på omgang mellom foreldrene til elever på Brannfjell skole. Natteravnjobben er en flott anledning til å bli kjent med andre voksne, legger han til.
Sist fredag var det hverken tegn til fyll, bråk eller ukontrollerte hjemmefester, men skulle noe ekstraordinært dukke opp, er natteravnene i god dialog med politiet. Samarbeid er det også med utekontaktene på Lambertseter. Vi savner tiden da vi hadde våre egne utekontakter stasjonert på Rødstua.( de forsvant under bydelssammenslåingen i 2004). Det er langt til Lambertseter, dessuten har utekontaktene der ansvaret for hele Bydel Nordstrand. De er ute annenhver fredag kveld, forteller Rasmussen.

Labert

Anne Solberg er leder av frivillighetssentralen på Ekeberg-Bekkelaget.
Det er den som har ansvaret for natteravnene. Hun mener mellom ti og tolv voksne bør stille opp hver gang, og beklager at interessen er laber blant Brannfjellelevenes foreldre.
Derfor oppfordrer jeg også alle som ikke har skolebarn, men som har lyst til å bli natteravn, til å ta kontakt med meg på telefon 22 28 99 91, sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag