RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenger flere støttekontakter

En støttekontakt gir en person med en psykisk eller fysisk funksjonshemning en bedre hverdag. Nå trenger bydel Gamle Oslo flere.

GAMLE OSLO: På ett år er antall støttekontaktberettige i bydel Gamle Oslo nesten fordoblet. Mye skyldes at flere flytter ut av bydelens institusjoner for å klare seg hjemme, samtidig som myndighetene satser på psykiatrien. Dermed trengs det også flere støttekontakter.
En venn
En støttekontakt gir hjelp og støtte til en som har problemer med å få nytte av sosiale tilbud på egen hånd, sier ansvarlig for organiseringen av ordningen i vår bydel, Lars Sevatdal.
Som støttekontakt for en person jobber man mellom 10 og 24 timer i måneden, ofte en ettermiddag i uka. Sammen med brukeren drar man på kino, restaurant eller handletur. Mange ønsker hjemmebesøk og en å prate med; andre vil trene eller dra på fotballkamp.
Ved hjelp av samvær og sosiale aktiviteter får brukerne et mer sosialt liv, enten behovet for støtte er permanent eller midlertidig.
Alle aldersgrupper
Sevatdal tror mange kunne tenke seg en rolle som støttekontakt.
Det er mange som har lyst til å engasjere seg, men som ikke vet hvor de skal henvende seg. Etter at jeg gikk ut tidligere i vinter og oppfordret folk til å bli støttekontakter erjeg blitt oppringt av mange, sier han.
Fortsatt trengs det flere. Både menn og kvinner oppfordres til å søke. Det er ingen faste kriterier eller krav til kvalifikasjoner for en som vil bli støttekontakt.
De som melder seg er alt mellom 19 og 65 år. Det de har til felles er engasjement og interesse, sier Sevatdal, som kan fortelle at det likevel er en liten overvekt av kvinner.
Får betalt
Man får også litt betalt for deltakelsen. Sevatdal understreker at pengene ikke bør være eneste grunn til å melde seg.
For mange betyr det mye å ha en støttekontakt. Man får noe å se frem til og et fast menneske å forholde seg til, sier Sevatdal, som likevel har forståelse for at pengene frister for noen.
Å ta på seg rollen som støttekontakt er uansett et forpliktende engasjement. Man må være innstilt på å holde på en stund, sier han.
En støttekontakt
gir hjelp og støtte
til en som har problemer med å
få nytte av sosiale tilbud på egen hånd
Støttekontaktansvarlig Lars Sevatdal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere