RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRENGER FLERE HENDER: Unni B. Lodden, Vibeke Skabo og Elisabeth Claesson håper på mange ivrige bøssebærere til TV-aksjonen.
TRENGER FLERE HENDER: Unni B. Lodden, Vibeke Skabo og Elisabeth Claesson håper på mange ivrige bøssebærere til TV-aksjonen.

Trenger hundrevis av bøssebærere i Oslo vest

Sødag 21. oktober arrangeres TV-aksjonen for 38. gang. Millioner skal samles inn til et godt formål, men fortsatt mangler hendene som skal bære bøsser fra dør til dør.

RØA/OSLO VEST: – TV-aksjonen er verdens største dugnad, sier Unni Lodden.Aksjonslederen på Røa har mange bøsser å dele ut før årets TV-aksjon går av stabelen 21. oktober. Og hun er ikke alene. I områdene Ullern og Smestad mangler også hundrevis av bøssebærere for å rekke over alle rutene.

– Alle husstander skal få besøk. Vi vil heller ha for mange frivillige enn for få, sier Lodden.

Viktigere enn saken

Det er tredje gang Amnesty International nyter godt av nordmenns giverglede. TV-aksjonen har vært arrangert årlig siden 1974, og pengene har gått til ulike organisasjoner og prosjekter over hele verden.

Aksjonslederne fra Oslo vest har vært med i flere år.

– Man må ikke nødvendigvis være engasjert i selve saken, sier Vibeke Skabo, aksjonsleder i bydel Ullern.

Selv ble hun med da arbeidsplassen engasjerte seg i aksjonen.

Gjengangere

Arbeidet med å skaffe bøssebærere starter for fullt etter høstferien. Aksjonslederne forteller at gjengangerprosenten er høy, men at det alltid er behov for nye hender.

– Mange som har gått før ringer og tilbyr seg igjen, sier Elisabeth Claesson, aksjonsleder i Smestad og Skøyen.

Søndagstur

Det stilles ingen andre krav til bøssebærerne enn at de har fylt 18 år. Mange tar med seg barn og barnebarn, og gjør ruten til en helhetsopplevelse.

– Bøssebærerne kommer alltid tilbake med et smil, sier Lodden, og forteller om en liten gutt som i fjor gikk ruten sammen med en eldre slektning.

– Han kom tilbake og var superglad, sier hun.

De tre har baser på Ullern eldresenter, Hovseter skole og Smestad skole på innsamlingsdagen. De oppfordrer interesserte til å gå inn på www.blimed.no og registrere seg.

– Mange føler at de får energi av dette, sier Claesson.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere