RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sven ville fått dekket full behandling med Eurocard og TrygVesta som ikke forlanger returbillett.
Sven ville fått dekket full behandling med Eurocard og TrygVesta som ikke forlanger returbillett.

Trenger ikke returbillett

TrygVesta Forsikring setter ingen krav til returbillett. Andre nevner returbillett eksplisitt hvis dette inngår i avtalen.

ULLERN: Hadde Sven betalt reisen til Aten med Eurocard i stedet for Mastercard, ville han ikke blitt overlatt til seg selv på sykehuset i Aten.


LES OGSÅ: DnB NOR trakk forsikringsgarantien

Forsikringen gjelder uansett

TrygVesta er Nordens største skadeforsikringsselskap og forvalter blant andre SEB: Diners/Eurocard.

- Her står det bare i vilkårene at minst 50 % av reisens totalkostnader må være betalt med kredittkort for at forsikringen skal gjelde. Det står ingen ting i vilkårene om retur. Vi har tolket og praktisert dette slik at dersom for eksempel hele reisen til et sted er betalt med kredittkort, og en skade skjer uten at returbillett er kjøpt, gjelder forsikringen. Vi legger til grunn at vedkommende vil komme seg hjem til omtrent samme kostnad og dermed er vilkårsteksten oppfylt. Vi praktiserer altså dette lempelig og har ikke hatt noen vanskelige saker på grunn av dette, sier informasjonssjef i TrygVesta Norge, Ingrid Holm Svendsen.

Likelydende tekst

Her kommer det klart frem at TrygVesta ikke stiller krav til returbillett og dette er da heller ikke nevnt i vilkårene. DnB NOR med likelydende tekst hevder at det er krav om returbillett, selv om dette ikke står i vilkårene.


LES OGSÅ: Krever returbillett

I tillegg forvalter Trygg Vesta Nordea Cards.

- Her står det eksplisitt i vilkårene at forsikringen gjelder i inntil 35 dager ved åpen retur. Dersom du innenfor disse 35 dagene kjøper en returbillett og betaler denne med kort, utvides reiseforsikringen til å gjelde i inntil 90 dager, sier Holm Svendsen.

Kommer klart frem

White Label Insurance har avtale med Santander Consumer Bank, som utgir Gebyrfri Visa.

- I Santanders vilkår med 90 dagers reiseforsikring er det krav om at minst 50 prosent av reisens totale transportkostnad er betalt med det kort som avtalen omfatter. Ved reiser med åpen retur og for reiser uten returbillett gjelder forsikringen for reisens første 35 dager, sier fagansvarlig reiseskade, Renate Jacobsen, i White Label Insurance

- Det kommer altså klart frem at kunden må skaffe seg returbillett.

- Ja, det gjør det.

Hun vil ikke kommentere at DnB NOR Forsikrings vilkår som ikke sier noe om returbillett.

- Jeg kan bare anbefale alle å lese forsikringsvilkårene nøye, sier Jacobsen.

Storebrand med klar tekst

En annen forsikringsgigant,Storebrand, forvalter MasterCard Black. Selskapet har også forsikringsløsninger både med og uten returbillett. I motsetning til DnB NOR kommer betingelser knyttet til returbillett klart frem. "Reisen må starte og slutte i Norge og minst 50 prosent av reisens transportkostnader må betales med Storebrand MasterCard Black. Reise med fastsatt retur kan vare inntil 90 dager. For reise med åpen retur og reiser uten returbillett gjelder forsikringen for reisens første 45 dager", står det på selskspets nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere