RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenger ikke vente på Bjørvika


Leder i byutviklingskomiteen Ola Elvestuen er fornøyd med at rekkefølgebestemmelsene er opphevet.
Leder i byutviklingskomiteen Ola Elvestuen er fornøyd med at rekkefølgebestemmelsene er opphevet.
Byutviklingskomiteens leder, Ola Elvestuen (V), er overrasket over at Fremskrittspartiet snudde i Fjordbysaken.

Filipstad: Rekkefølgebestemmelsene fra 2004, som bestemmte at for eksempel Bjørvika skal ferdigstilles før andre prosjekter, er nå behandlet på nytt i bystyret. Der ble det vedtatt å oppheve vedtaket.

Dette er gode nyheter, men det var overraskende at FrP stemte mot deler av forslaget. Endringene kompliserer arbeidet noe. Venstre må nå jobbe videre for å rydde opp i uklarhetene som oppsto slik at vi får igang fremdriften for Fjordbyen, sier Elvestuen.

I 2004 var Venstre eneste parti som stemte i mot rekkefølgebestemmelsene, men nå har flere partier snudd og Elvestuen er fornøyd.

Vesentlige endringer

Vedtaket Elvestuen refererer til vil føre byen ned til vannet. Flere organisasjoner og enkeltpersoner har engasjert seg i arbeidet med å flytte byen ned til sjøen.

Blant annet har Aksjon Frognerstranda drevet lobbyvirksomhet, i både politiske og andre viktige kretser med påvirkningskraft.

Det er derfor gode nyheter for flere at Bystyret har vedtatt forslaget fra byutviklingskomiteen.

- Forslaget er endret på alle vesentlige punkter i forhold til den som ble lagt frem av Høyre og FrP i juni 2007.

- Vi har brukt seks måneder ekstra, men det gir nye muligheter. For Venstre har saken en lang historie. I 1995 gikk Odd Einar Dørum ut og ville fjerne havnedriften, og skaffet seg mange fiender. Tretten år senere er mye skjedd. Oslo havn er med oss og vedtaket passer bra inn i deres egne planer. De er allerede godt i gang med å flytte virksomheten til Sjursøya, og selv om arealet er mindre blir det en mer effektiv havn, sier Elvestuen.

E18 under bakken

Venstrepolitikeren ser flere prosjekter i sammenheng når han tenker på å flytte byen ned til vannet. Han mener blant annet det er viktig for Oslo å tilrettelegge bedre og benytte det utvidete friområdet som finnes langs Frognerstranda.

- Den politiske prosessen har tatt lang tid, men nå åpnes det for videreføring og fremdrift av fjordbyplanen. Det konkrete reguleringsarbeidet må settes i gang og vi må se på betydningen dette har for Oslopakke 3 og mulighetene for å få lagt E18 langs Frognerstranda under bakken. Jeg ser dessuten utfordringer når det gjelder Hjortneskaia og hvordan vi skal drive cruisebåtvirksomhet der, uten å ødelegge for bakenforliggende boligområde, sier Elvestuen.

Han regner med at det blir stor debatt rundt temaet, men mener det viktigste nå er at området får god kvalitet, knytter byen sammen og gjør Oslo enda mer spennende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere