Trenger jeg tran?

Tran eller Biovit? Kan Cola light gå inn i morsmelka? Spørsmålene er ofte mange for nybakte mødre, og på Furuhusets babygruppe kan de usikre få svar, samt sosialt samvær med andre foreldre.

Furuset: Når Lokalavisen ankommer det hvite murhuset, er det ernæringsspørsmål som står på agendaen, og mer enn 20 babyer ser lettere sjokkert ut når de får høre at tran står på "må ha"-lista.
Men hva hvis barnet bare spytter det ut? spør en mor.
Prøv å gi han smokken med det samme, så må han svelge, råder en annen.
Og erfaringene strømmer på.
Som førstegangsfødende har man jo en del spørsmål man sitter inne med, og her får jeg svar på mye. Det er et veldig bra tilbud, sier Ellinor Hjellseth fra Ulven.
Sammen med datteren Sara Indine (10 mnd) er hun fast inventar når babygruppa møtes hver onsdag.
Jeg hadde blitt helt tussete hvis jeg skulle bare gått hjemme alene. Her får Sara møte andre barn og jeg får litt voksenkontakt. Vi stifter nettverk, og treffes også på andre tider enn her i babygruppa. Vi bor jo i samme området, og da er det hyggelig å ha noen å bare trille vogna opp til, sier Hjellseth.

Babysang

Hver onsdag arrangeres det babygruppe på Furuhuset, og tilbudet er åpent for alle.
Noen ganger er det temaer som ernæring og fysioterapi som står på agendaen , mens andre dager er det mer åpent med en tilgjengelig helsesøster som kan svare på spørsmål.
Vi har holdt på de siste to årene med varierende deltagelse, men det har aldri vært så mange besøkende som det er nå. Dette er kjempegøy, sier helsesøster Reidun D. Karbøl, og understreker at det er stort behov for et tilbud til småbarnsforeldre.
Før var det jo vanlig at man var hjemme med barna sine, og da kunne man jo bare gå bort til naboen for litt selskap. Det har forandret seg mye, og hvis man går rundt i dalen ser man ikke mange foreldre som triller på vognene sine, sier hun.
Derfor samles de på Furuset, hvor et fast innslag er babysang. Selv om smårollingene selv ikke har så mye å gi enda, er det store smil og høylytt gurgling når foreldrene setter igang.
Jeg var selv her med min sønn, forteller babysang-instruktør og organist i Furuset kirke, Ingvild Køhn Malmbekk. Hun tror barna koser seg med sangene selv om sangtekstene uteblir.
Barna følger godt med, og det blir ofte veldig rolig her når vi synger.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.