RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trenger skoler

Bydel Nordre Aker seiler opp som kanskje Oslos mest ettertraktede sted å bo for tiden. Nærhet til marka, men samtidig kort vei til sentrum, godt miljø og hyggelige skolekretser trekker stadig nye beboere. Det er både eiendomsmeglere og bydelens beboere enige om. Skoler er derimot blitt en av bydelspolitikernes største bekymringer, som følge av at bydelen særlig tiltrekker seg barnefamilier og par i etableringsfasen, uten at skolene er blitt flere de siste årene.
Skolebehovsplanen skal danne grunnlaget for bydelens totale skolebehov frem mot 2015, og skal inn i budsjettet for neste år. Bydelsutvalget har konkludert med at Oslo kommunes skolebehovsplan fokuserer for lite på de utfordringer både Nordre Aker og nabobydel Sagene står overfor. Nå skal planen heldigvis bli vurdert på nytt for Nordre Akers del, og også for randsonen mellom Sagene og Nordre Aker. Når kommunen tillater stadig nye utbygginger i bydelen, så må også infrastruktur og tjenestetilbud oppgraderes.
Presset på bydelens skoler er stort, og det er i tillegg til nye skoler også behov for rehabilitering av nåværende skoler. Det er et særlig trykk i Grefsen/Kjelsås-området, hvor mange utbygginger fører til flere barn. En åtte- til tretten-skole i Nydalen er et av bydelspolitikernes klare ønsker. Bydelsutvalget krever en snarlig rehabilitering av Ullevål barneskole, Grefsen barneskole, fullføring av rehabilitering av Kjelsås barneskole. De poengterer også viktigheten av at den planlagte rehabiliteringen av Tåsen skole gjennomføres som planlagt i perioden 2007 - 2009.
Nå er det viktig at lokalpolitikere og beboere blir hørt av sentrale politikere og myndigheter.
Tirsdag inviteres det til allmannamøte om planen, og folk oppfordres til å møte opp med gode innspill. Nordre Aker Budstikke er selvsagt på plass, og vi håper dere beboere også kjenner deres besøkelsestid.
Nå er det viktig at lokalpolitikere og beboere blir hørt av sentrale politikere og myndigheter

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere