Trenger stemmer fra lokalmiljøet

Ida og Ane Roggen (28) fra Manglerud har sunget seg til semifinalen på Kjempesjansen på NRK med vokalgruppa Pitsj. Lørdag håper de mange fra våre bydeler stemmer dem videre til finalen.

Manglerud: Det er egentlig en ulempe å være fra Oslo i en slik konkurranse. Andre steder trommer man sammen lokalmiljøet i samfunnshuset for å stemme frem de lokale artistene, men her i Oslo har man ikke samme nettverket, sier de to sangglade jentene.

Rock på Manglerud

Derfor håper de nå på å synge seg til stemmer fra folk på Manglerud og i de andre bydelene i nærheten.

Vi har alltid vært aktive i det lokale musikkmiljøet. Ane sang i Manglerud skolekor og i Abildsø ungdomskor. Hennes første opptreden som sanger på en scene var med rockebandet som ble startet på Manglerud ungdomsklubb. Hun var også stjerne på Tallbergdagen, forteller Ida. Ida spilte i Manglerud skoles musikkorps og vi benyttet begge musikkskolen på Manglerud på kveldene, sier Ane.

Alt kan gå galt

Vi er litt nervøse. Det er vanskelig å forberede seg når det skal være direktesending. Forrige gang vi sang direkte på TV, i et annet program, virket ikke en av mikrofonene. Det er jo noe vi ikke har mulighet til å gjøre noe med selv, forklarer Ida.

Alt kan jo gå galt. Vi kan få nervesammenbrudd, vi kan miste stemmen, eller ha en søskenkrangel rett før vi skal på scenen, sier Ane og ler mot tvillingsøsteren.

Krangler dere mye?


Vi har en høy ærlighetsgrad og pakker ikke inn ting, så temperaturen kan bli litt høy, men vi kjenner hverandre godt og vet hvordan vi skal forholde oss til hverandre.

Hyle og tute

Under lørdagens konkurranse er det sangen Intet nytt under solen, som skal framføres. Den er nok mest kjent som Jeg vet om en gammel mann, som Åse Klevland vant den norske Grand Prix-finalen med.

Vi har en god følelse og gleder oss veldig til å synge denne sangen. Den er innmari morsom fordi det er en storbandaktig versjon hvor vi kan hyle og tute og være full blåserrekke. Vi har forberedt oss godt til lørdagens sending. Etter at vi kom videre fra kvalifiseringen har det vært mye jobbing. Vi har jo bare hatt en måned på oss til å finne en perfekt sang, lage arrangement, øve og finne ut hva vi skal ha på oss, forteller Ida.

Ute med plate

Pitsj er en acapellagruppe som består av fem jenter som har sunget sammen i over syv år. Da de fikk muligheten til å delta i Kjempesjansen var det en perfekt mulighet. Den første plata deres ble spilt inn i januar og det var allerede planlagt at den skulle lanseres denne høsten.

Vokalgruppe er en veldig krevende sjanger. Vi må øve på en masse små detaljer for at det skal låte bra. Å være med på Kjempesjansen er en veldig bra opplevelse! Artistene har et godt samhold og vi tror nok de fleste føler at de andre er ekstremt dyktige. Vi hadde aldri forventet at vi skulle komme videre og nå er vi i semifinalen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.